"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Första forskningsingenjör för elektronmikroskopi

Kemiska institutionen

Ansök

senast

2023-09-29

  • Typ av anställning Särskild visstidsanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Beskrivning

Umeå universitet söker en första forskningsingenjör med erfarenhet av elektronmikroskopi som ska arbeta med forskningsprojekt på Kemiska institutionen. Anställningen finansieras med anslag från Stiftelsen för Strategisk Forskning (SSF). Forskningsprojekten sker i samverkan med Umeå Centre for Electron Micorscopy (UCEM). Anställningen är tidsbegränsad till 360 dagar med start i oktober 2023. Sista ansökningsdag är 29 september 2023.

Arbetsuppgifter

Som första forskningsingenjör kommer du att planera, förbereda prover och genomföra elektronmikroskopi (EM), elektrontomografi och bildanalyser av celler, virus och protein komplex. Forskningsresultat kommer tillsammans med forskargruppen att sammanfattas i vetenskapliga publikationer som du är delaktig i, det kommer även innebära att sammanställa muntliga och skriftliga presentationer, som seminarier och konferensbidrag. Du kommer att vara delaktig i undervisning på kortare metodikkurser på forskarutbildningsnivå. Arbetet planeras tillsammans forskargruppen och UCEM personal. Vårt arbetsspråk är engelska.

Kvalifikationer

Vi söker dig med doktorsexamen i strukturbiologi, molekylärbiologi eller motsvarande. Du har stor erfarenhet av mikroskopi, och har dokumenterad kunskap om både fluorescensmikroskopi och elektronmikroskopi (TEM, FIB och/eller cryo-EM) samt erfarenhet att kombinera tekniker i projekt med korrelativ avbindning och bildanalys. Du ska ha god kunskap om provpreparering för mikroskopi för både celler och proteinkomplex, vilket innebär hantering av cellkultur, kemisk och cryo fixeringsmetoder, samt kunskap om instrument hantering och analys av bilddata. God datorvana med fokus på bildanalys för EM 3D-rekonstruktion krävs.

Du är självständig och flexibel och kan ta dig an nya utmaningar, etablera nya metoder. Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga och kan ta emot och vidareförmedla expertkompetenser. Samarbeten kräver god kommunikationsförmåga samt att obehindrat uttrycka dig på engelska i tal och skrift. Du är initiativtagande, kreativ och van vid att ta ansvar för arbetsuppgifter.

Stor vikt läggs vid teknisk kompetens (erfarenhet av EM metoder och bildanalys) och en personlig motivation att genomföra forskningsprojekt. Erfarenhet av projekt inom cellbiologi infektionsmedicin och mikrobiologi med focus på Streptomyces bakterier är också speciellt meriterande.

Ansökan
Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför du söker anställningen, referenser till forskningsprojekt med användning av EM, CV, examensbevis inklusive doktorsexamen, andra relevanta intyg och betyg samt namn och kontaktinformation till minst två referenspersoner.

Sista ansökningsdag är den 29 september 2023. Du ansöker via vårt e-rekryteringssystem Varbi. 

 

Villkor

Anställningen avser heltid och är tidsbegränsat till 360 dagar. Tillträde i oktober 2023 eller efter överenskommelse.

Information
Närmare upplysningar lämnas av UCEM samordnare och forskningsledare Linda Sandblad, tfn: 0709 324936 eller e-post: linda.sandblad@umu.se

Anställningen är vid Kemiska institutionen som är en av de största institutionerna inom Teknisk-naturvetenskaplig fakultet och har närmare 200 anställda, varav ca 40 forskarstuderande och en stark och expanderande forskning. Tre större forskningsområden, Biologisk kemi, Miljö- och Biogeokemi och Teknisk kemi samlar institutionens forskning och utbildning inom kemi. Vi är också en stark partner inom KBC, Kemiskt-Biologiskt Centrum. För mer information, se www.umu.se/kemiska-institutionen.Faktaruta

Tillträde

Tillträde så fort som möjligt, eller enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Ansökningsdatum

2023-09-29

Diarienummer

AN 2.2.1-1449-23

Kontaktperson

Linda Sandblad

0709-324936

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.