"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Första forskningsingenjör i medicinsk kemi

Institutionen för medicinsk kemi och biofysik

Ansök

senast

2023-06-09

 • Typ av anställning Tillsvidareanställning
 • Omfattning 100%
 • Ort Umeå

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Institutionen för medicinsk kemi och biofysik bedriver forskning och undervisning vid den medicinska fakulteten. Förutom institutionsgemensamma anslag för forskning och utbildning har institutionens forskargrupper ett stort antal nationella och internationella forskningsprojekt med extern finansiering. Vi är en internationell arbetsplats med medarbetare från många olika länder.  

 

Vi söker nu en Första forskningsingenjör med tillträde 1 augusti eller enligt överenskommelse.  

 

Arbetsuppgifter 

Projektet innebär studier av G-quadruplex-strukturer i DNA och RNA och deras roll i cancer och i cancerterapi. Arbetsuppgifterna består bland annat av: 

 • molekylärbiologiska och biokemiska experiment, samt cellstudier för läkemedelsutveckling 
 • testa och utföra in vitro experiment med proteiner, RNA- och DNA-molekyler, samt isolering av DNA och RNA 
 • fluorescensmikroskopi med antikroppar och små organiska molekyler 
 • cellodlingsexperiment och primer extension assays att ingå, samt strukturanalyser av DNA och RNA 
 • presentation av forskning vid nationella och internationella konferenser 
 • skrivande och uppdateringar av protokoll och säkerhetsanvisningar 
 • handledning av studenter och doktorander samt samarbeten med andra forskargrupper 
 • sammanställa data, skriva forskningsartiklar och forskningsansökningar 

 

Kompetenskrav 

Den sökande ska ha en doktorsexamen i mikrobiologi, molekylärbiologi, biokemi eller relaterad disciplin. Den sökande ska ha praktisk erfarenhet av arbete med både humana celler och mikroorganismer. Även praktisk erfarenhet av arbete med DNA och RNA analyser (Southern blot och Northern Blot), primer-extension assays, arbete med små molekyler och med radioaktivt inmärkt DNA.  

Den sökande ska också ha tidigare erfarenhet med arbete med G-quadruplex DNA och läkemedelsutveckling. Tidigare erfarenhet av proteinrening, cellodling och fluorescensmikroskopi är ett krav.  

Även tidigare erfarenhet av att skriva ansökningar och handledning av studenter är ett krav, samt forskningserfarenhet från utlandet. God kommunikation i engelska i både tal och skrift är ett krav, samt sammanställning av dokumentation och protokoll. Den sökande skall också ha erfarenhet av cancerforskning. 

 

Meriterande 

Den sökande bör ha erfarenhet av att presentera sin forskning vid nationella och internationella konferenser, skriva vetenskapliga manuskript och bör också vara villig att samarbeta både med internationella och lokala samarbetspartners, inklusive praktisk handledning av kollegor i experimentellt arbete. Tidigare projektledarroller är meriterande. 

 

Villkor  

Anställningen är på heltid tillsvidare med tillträde 1 augusti 2023 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

 

Ansökan  

Ansökan ska innehålla:  

 • Ett personligt brev som förklarar varför du är intresserad av stipendiet, hur du kan bidra till projektet och i vilken riktning du vill utveckla det (högst 2 A4 sidor).  
 • CV  
 • Publikationslista  
 • Examensbevis från forskarutbildning samt andra relevanta examina  
 • Namn och kontaktinformation med e-postadresser för två eller tre akademiska referenser.   

Ansökan ska vara skriven på svenska eller engelska. Ansökan ska göras via vårt e-rekryteringssystem Varbi och vara inkommen senast den 9 juni 2023.     

Vid frågor kontakta Nasim Sabouri, nasim.sabouri@umu.se  

Välkommen med din ansökan!  

 

Faktaruta

Tillträde

1 augusti eller enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Ansökningsdatum

2023-06-09

Diarienummer

AN 2.2.1-963-23

Kontaktperson

Nasim Sabouri

0725662505

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.