Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Första forskningsingenjör inom bioinformatik

Umeå Plant Science Centre (UPSC)

Ansök

senast

2021-09-24

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 50%
  • Ort Umeå

Projektbeskrivning 

Umeå Plant Science Centre (UPSC) är ett internationellt erkänt centrum inom området växtgrundforskning. UPSCs forskning på modellorganismen Arabidopsis thaliana och träd såsom gran och asp innebär små- och storskaliga sekvenseringsprojekt. UPSC har en bioinformatikplattform som är specialiserad i dataanalysen av dessa sekvenseringsprojekt. Att arbeta vid Bioinformatikplattformen innehåller att vara involverad i att processa och analysera sekvenseringsdata genom att använda våra befintliga analyspipelines och utveckla nya pipelinar.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna omfattar (i) analys av High Throughput Sequencing (i huvudsak RNA-seq) data - det vill säga användning av vår pipeline för dataförbehandling, kvalitetskontroll, resultatframställning och presentation. I vissa fall blir du mer delaktig i vissa forskningsprojekt, till exempel genom att vid analysen samarbeta med forskare med mindre bioinformatikkompetens; (ii) att hjälpa biologer med att till exempel söka sekvenshomologer, utföra fylogenetiska analyser osv; (iii) att hålla dig uppdaterad med de senaste teknikerna inom programvaror och verktyg; (iv) samt att utveckla pipelines för analys av NGS data, liknande vår RNA-Seq pipeline, t.ex. för ChIP-Seq, sRNA-Seq, ncRNA-Seq eller metagenomik.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har doktorsexamen inom beräkningsbiologi, bioinformatik eller motsvarande. Goda kunskaper inom Unix/Linux och minst ett programmeringsspråk såsom Python, R, C eller C++ är nödvändigt. God samarbetsförmåga samt mycket god kunskap i muntlig och skriftlig engelska krävs. Du har god förmåga att självständigt organisera och rapportera arbetet.

Det är meriterande med erfarenhet av NGS teknik, särskilt RNA-Seq och ChIP-Seq, samt kunskap av small och lncRNA biology och statistik.

Villkor

Anställningen avser halvtid (50 %) och är tidsbegränsad till och med 30 juni 2022. Tillträde 19 oktober 2021 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansökan skall innehålla (1) ett personligt brev (2) CV med full publikationslista och kopior på relevanta examen (3).

Sista ansökningsdag är 2021-09-24. Du ansöker via vårt e-rekryteringssystem. Ansök via knappen längst ner på sidan.

Kontakt

Vid frågor om anställningen, vänligen kontakta Stefan Jansson: stefan.jansson@umu.se eller telefonnummer 090-786 53 54.

Välkommen med din ansökan!

Tillträde

19 oktober 2021 eller enligt överenskommelse

Kontaktperson

Stefan Jansson

090-786 53 54

Diarienummer

AN 2.2.1-1226-21

Löneform

Fast månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-09-24

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.