"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Första forskningsingenjör inom korrelativa mikroskopmetoder

Institutionen för integrativ medicinsk biologi

Ansök

senast

2023-10-29

  • Typ av anställning Tidsbegränsad anställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Nationell Mikroskopi Infrastruktur (NMI) (http://nmisweden.se/) är en nationell satsning, finansierad genom VR och fyra svenska universitet, som syftar till att stödja användning och tillgängliggöra avancerad mikroskopi i Sverige, främst inom teknisk-naturvetenskaplig och medicinsk forskning. Noden i Umeå är specialiserad på korrelativ ljus och elektronmikroskopi och omfattar användning vid fakultetsövergripande forskningsinfrastruktur vid både Umeå Core Facility for Electron Microscopy (UCEM; http://www.kbc.umu.se/english/ucem), och Biochemical imaging centre Umeå (BICU; http://www.kbc.umu.se/english/bicu/). Mikroskop, instrument och preparativ utrustning vid faciliteterna är bland de bästa i Sverige, och omfattar bland annat Super Resolution Fluorescens, Cryo-EM, Spinning disk, Focusd Ion Beam SEM samt korrelativa mikroskopiverktyg och mjukvaror.  

 

Beskrivning

NMI noden i Umeå söker nu en förste forskningsingenjör att rekryteras för en teknisk servicefunktion med ansvar för korrelativa mikroskopmetoder, för att guida forskare och facilitetens alla användare samt ansvara för daglig drift av mikroskop och annan utrustning.  Tjänsten innebär även ansvar att driva metodutveckling i framkant av korrelativ mikroskopi. Därför är deltagande i relevanta konferenser och workshops inom mikroskopi viktigt. 

Befattningen innebär att du kommer att förse forskare med expertråd i planeringen och genomförandet av korrelativa mikroskopexperiment, beredning av prover, huvudsakligen inom medicinsk och biologisk forskning. Arbetsuppgifterna innefattar ansvar för instrumentens underhåll och utveckling av metoder, självständig planering och genomförande av analyser utvärdering av data, liksom sammanställning i rapporter. Du kommer att upprätthålla och övervaka den dagliga användningen av flourescens och elektronmikroskop och fungera som kontaktperson mellan forskare, faciliteten och instrument leverantörers servicetekniker.

Du kommer även att ta ansvar för den tekniska utvecklingen samt användarutbildning och service inom forsknings/infrastruktur plattformarna, vilket även omfattar uppdatering av hemsida, undervisning och viss administration. Tjänsten innebär även ansvar att driva metodutveckling i framkant av korrelativ mikroskopi. Därför är deltagande i relevanta konferenser och workshops inom mikroskopi väsentligt.

 

Kvalifikationer

Du har doktorsexamen inom teknik, naturvetenskap eller medicin. Du har omfattande intresse, teoretisk kunskap och praktisk erfarenhet av fluorescence-mikroskopi och elektron-mikroskopi, helst korrelativ flourescens- och elektronmikroskopi. Arbetsuppgifterna kräver erfarenhet från elektronmikroskopisk metodik, t.ex. provpreparation för TEM, analys och 3D bildbehandling Mycket god datorvana, erfarenhet av mjukvaror för 3D rekonstruktion, tomografi är särskilt meriterande. Du är välorganiserad, har goda pedagogiska egenskaper och god samarbetsförmåga och uppskattar att arbeta i grupp. God förmåga att kommunicera på engelska både i tal och i skrift krävs. Du tar egna initiativ och kan självständigt ta ansvar för experimentellt arbete och presentation av resultat. 

 

Meriterande

Vi söker en person som är målmedveten, välorganiserad och pedagogisk. Stor vikt läggs på teknisk kompetens och erfarenhet av korrelativt mikroskopi arbete inom cellbiologi, samt laborativt arbete med olika molekylärbiologiska metoder. Erfarenhet av andra mikroskopitekniker och är meriterande, t.ex. FIB-SEM och cryo-EM, AFM eller super resolution flourescens mikroskopi.  

 

Villkor

Anställningen är ett vikariat på 100 %, med tillträde 2024-01-01 eller enligt överenskommelse och sträcker sig över 2 år. 

Du ansöker genom vårt e-rekryteringssystem senast den 29 oktober 2023. Din ansökan ska innehålla:

  • Ett personligt brev som förklarar varför du är intresserad av anställningen samt hur du uppfyller ovanstående kriterier (inte mer än en A4-sida).
  • Ett CV med din akademiska utbildning och tidigare anställningar.
  • Doktorsexamensbevis
  • Annan relevant dokumentation som du vill föra fram för att styrka din ansökan.

För ytterligare information kontakta Richard Lundmark (richard.lundmark@umu.se). 

Välkommen med din ansökan!

Faktaruta

Tillträde

240101

Löneform

Månadslön

Ansökningsdatum

2023-10-29

Diarienummer

AN 2.2.1-1452-23

Kontaktperson

Richard Lundmark

090-7869301

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.