Huvudmenyn dold.

Första forskningsingenjör inom marin mikrobiologi

Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap

senast

2022-05-27

• Typ av anställning Visstidsanställning 3-6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Vi söker en förste forskningsingenjör med marin inriktning som ska arbeta med analys av bakterier med elektronmikroskopi, statistisk analys av data och författande av vetenskapliga artiklar inom Arktisk mikrobiologi. Anställningen är på heltid och är begränsad till 3 månader. Anställningen startar 1 oktober 2022 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är den 27 maj, 2022.

Arbetsuppgifter
Du ska delta i ett forskningsprojekt som undersöker prokaryot underhållsrespiration och tillhörande aktiviteter. Resultaten ska utvärderas vetenskapligt och publiceras i kollegialt granskade internationella tidskrifter. Arbetsuppgifterna omfattar analys av havsvattenprover avseende prokaryot morfologi med elektronmikroskopi, epifluorescensmikroskopi, mätning av processhastigheter med radioisotoper, samt utvärdera data på metagenomik och transkriptomik. Mätvärdena ska kvalitetssäkras och genomgå statistisk analys. Vetenskapliga artiklar ska skrivas och informativa figurer samt tabeller skapas.

Kvalifikationskrav
En filosofie doktorsexamen i mikrobiologi krävs. Dessutom ska minst ett års erfarenhet av post-doktoral forskning inom prokaryot morfologi, taxonomi och metabolism finnas. Erfarenhet av elektronmikroskopi med negativ infärgning, skanning elektronmikroskopi, samt energi-dispersiv röntgen-stråle mikroskopi är också ett krav. Innehavaren ska också ha arbetat med epifluorescens-mikroskopi kopplad till bildanalys. Sökanden ska också vara väl kunnig i statistisk mjukvara (ex. SPSS) och ANOVA analys.

God kunskap i mätningar av prokaryot tillväxthastighet och taxonomisk bestämning värderas också.

Så här söker du
Du ansöker via vårt rekryteringssystem. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan. Din ansökan, skriven på svenska eller engelska, ska innehålla:

• Personligt brev med presentation av dig själv, samt en motivering till varför du söker anställningen.
  • En meritförteckning (CV) med kontaktuppgifter
  • En publikationslista
  • Examensbevis för doktorandexamen

Du ansöker i rekryteringssystemet Varbi. Sista ansökningsdag är 2022-05-27.

Kontakt
Upplysningar om anställningen lämnas av Professor Johan Wikner, 090-786 7980, johan.wikner@umu.se.

Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap bedriver forskning och forskarutbildning inom ekologi, miljövetenskap och naturgeografi. Institutionen har ca 150 anställda. För mer information besök www.emg.umu.se

2022-10-01 eller enligt överenskommelse

Professor Johan Wikner

Diarienummer

AN 2.2.1-827-22

Löneform

Fast månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2022-05-27

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.