Huvudmenyn dold.

Första forskningsingenjör inom masspektrometri för proteomik

Kemiska institutionen

senast

2021-12-30

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Vi är ett nyetablerat labb inom proteomik som söker en första forskningsingenjör med erfarenhet inom masspektronomi för att hantera och utveckla metoder på vår nyligen införskaffade masspektrometer. Ansök senast den 30 december 2021.

Projektbeskrivning
Vi är ett nyetablerat labb inom området proteomik som är intresserade av att studera och modulera proteinfunktionen hos arterna av det mänskliga mikrobiomet. Vi använder systembiologiska tillvägagångssätt för att kartlägga proteininteraktioner i dessa arter och för att förstå effekten av läkemedel.

Vi söker en första forskningsingenjör med erfarenhet av masspektrometri för att hantera vår nyligen införskaffade högupplösta masspektrometer, samt för att utveckla nya analysmetoder. Du kommer också att vara engagerad i att utbilda nya användare gällande provanalys, samt koordinera instrumentanvändning.

Du kommer ansvara för:

• Kalibrering, underhåll och felsökning med en högupplöst masspektrometer för proteomik
  • Underhåll och felsökning av två vätskekromatografiutrustningar (nanoflödes- och fraktioneringskromatografi)
  • Förberedelser av proteomikprover samt utveckling och implementering/tillämpning av metoderna för analyser på nämnda utrustningar
  • Samordna användingen av instrumenten och utbilda nya användare om hur man analyserar proverna
  • Se till att alla delar och förbrukningsmaterial som behövs för löpande drift av dessa instrument finns på plats, såväl som att du kommer ha kontakt med teknisk support för dessa instrument
  • Se till att den insamlade datan lagras och säkerhetskopieras korekt för att undvika dataförlust.

Det krävs att du har:

• Doktorsexamen inom analytisk kemi. biokmi eller relaterade områden eller motsvarande
  • Kunskap och erfarenhet av vätskekromatografi och masspektrometri
  • Erfarenhet av våtlab
  • Förmåga att kommunicera och presentera resultat på engelska

Du är strukturerad och stabil under press. Du tycker om att jobba både självständigt och samarbeta tillsammans med andra människor. Vidare är du duktig på problemlösning och har god muntlig kommunikation.

Det är meriterande om du har:

• Erfarenhet av Orbitrap-instrument
  • Erfarenhet av att förbereda proteomikprover (lysering, proteinnedbrytning, peptidupprening)
  • Kunskap och erfarenhet av peptidkvantifiering med tandemmasstaggar, med offline-peptidfraktionering genom vätskekromatografi och/eller nanoflödeskromatografi
  • Kunskap om hur man utför dataanalys (t.ex. programmeringskunskap i R)
  • Erfarenhet av cellodling (särskilt bakterier).

Ansökan
Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför du söker anställningen, ett CV, doktorsexamensbevis, relevanta intyg och betyg.

Ansökan ska vara inkommen via vårt e-rekryteringssystem Varbi senast den 30 december, 2021.

Villkor
Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad till 24 månader. Tillträde 2022-04-01 eller enligt överenskommelse.

Information
Närmare upplysningar lämnas av Dr, André Mateus e-post: andre.mateus@umu.se. https://mateuslab.com/.

Kemiska institutionen är en av de största institutionerna inom Teknisk-naturvetenskaplig fakultet och har närmare 200 anställda, varav ca 40 forskarstuderande och en stark och expanderande forskning. Tre större forskningsområden, Biologisk kemi, Miljö- och Biogeokemi och Teknisk kemi samlar institutionens forskning och utbildning inom kemi. Vi är också en stark partner inom KBC, Kemisk-Biologiskt Centrum. För mer information, se www.umu.se/kemiska-institutionen.

2022-04-01, eller enligt överenskommelse.

André Mateus

Diarienummer

AN 2.2.1-1745-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2021-12-30

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.