Huvudmenyn dold.

Första forskningsingenjör med fokus på syntes och analys av glykopeptider

Kemiska institutionen

senast

2021-11-30

• Typ av anställning Visstidsanställning 3-6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Vi söker en medarbetare som kommer att arbeta 6 månader som första forskningsingenjör. Projektet inkluderar kolhydratsyntes med fokus på syntes av complexa mucin O-glykopeptider.

Projektbeskrivning
Projektet innefattar kolhydrat och glykopeptidsyntes för att studera bakterielektininteraktioner samt interaktioner med mucinaser. Projektet inkluderar även masspektometribaserad analys av kolhydrater och glykopeptider för att för att förbättra glycankarakterisering inom glykoprotemik.

Arbetsuppgifter
Du kommer att utföra och utveckla syntesvägar för syntes av kolhydrater, glykosylerade aminosyror och glykopeptider. Arbetet innefattar även användning och utvecklande av skyddsgruppkemi samt enzymatisk syntes. Peptiderna syntetiseras med automatiserad fastfassyntes (Fmoc-solid phase peptide synthesis, Fmoc-SPPS). Metoder som HPLC-separation, NMR-spektroskopi samt masspektrometri kommer även att användas. Syntetiska glykopeptider samt kolhydrater kommer användas för microarrayanalys av lektinbindningisnteraktioner.

Kompetenskrav
Du har doktorsexamen i kemi med inriktning mot organisk kemi eller motsvarande, samt erfarenhet av kolhydrat- och glykopeptidsyntes. Du har mycket goda kunskaper i engelska, i både tal och skrift. Erfarenhet av arbete med kolhydratenzymsyntes och glycoprotemikanalys är meriterande . Det krävs att du har god förmåga att samarbeta och interagera med andra medarbetare.

Ansökan
Personligt brev med beskrivning av dina kvalifikationer, forskningsintressen och motivering varför du söker (max 2 sidor)

• CV med publikationslista
  • Styrkt kopia av doktorsexamensbevis
  • Styrkta kopior av andra examensbevis, akademiska kursintyg och/eller betyg
  • Övriga relevanta handlingar

Ansökan ska vara inkommen via vårt e-rekryteringssystem Varbi senast den 30 november, 2021.

Villkor
Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad till 31 maj 2022. Tillträde snarast.

Information
Närmare upplysningar lämnas av universitetslektor Ulrika Westerlind, Kemiska institutionen, Umeå Universitet, e-post: ulrika.westerlind@umu.se.

Kemiska institutionen är en av de största institutionerna inom Teknisk-naturvetenskaplig fakultet och har närmare 200 anställda, varav ca 40 forskarstuderande och en stark och expanderande forskning. Tre större forskningsområden, Biologisk kemi, Miljö- och Biogeokemi och Teknisk kemi samlar institutionens forskning och utbildning inom kemi. Vi är också en stark partner inom KBC, Kemisk-Biologiskt Centrum. För mer information, se www.umu.se/kemiska-institutionen.

Snarast

Ulrika Westerlind

Diarienummer

AN 2.2.1-1652-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2021-11-30

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.