Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Första Forskningsingenjör, tidsbegränsad 1 år

Umeå centrum för molekylär medicin (UCMM)

Ansök

senast

2021-12-05

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består av utveckling/optimering och implementering av olika optiska avbildningstekniker (mer specifikt optisk projektionstomografi (OPT), ”Light sheet fluorescence microscopy” (LSFM) och in vivo Raman mikrospektroskopi) för deras specifika användning inom diabetesforskning, samt analys, uttolkning och presentation av resultat. En stor del av detta arbeta kommer att innefatta utveckling och optimering av immunohistokemiska tekniker. Sökanden förväntas även delta i författandet av vetenskapliga arbeten och forskningsansökningar med en betydande grad av självständighet. Vidare ingår i arbetsuppgifterna att självständigt kunna presentera gruppens forskningsresultat vid nationella/internationella möten och konferenser samt att vid behov kunna arbeta som biträdande doktorandhandledare. Anställningen innefattar arbete med försöksdjur och material av humant ursprung.

Kvalifikationer
Filosofie Doktorsexamen i molekylär medicin, molekylär biologi, cellbiologi el. motsvarande. Dokumenterad praktisk och teoretisk kunskap avseende ovan listade avbildningstekniker (OPT och LSFM) och av immunohistokemiska tekniker i whole mount assays. Goda allmänna kunskaper i anatomi. Mycket god förmåga att uttrycka i tal och skrift på engelska samt erfarenhet av att kunna skriva vetenskapliga manuskript och forskningsansökningar. God datorvana; Photoshop, Office, statistikprogram etc. Erfarenhet av bildanalysprogram som Imaris, ImageJ etc. Genomgången kurs i försöksdjurskunskap är även ett krav för anställningen.

Övriga önskvärda kvalifikationer

Kunskap om bukspottkörtelns anatomi och relaterade sjukdomar (I synnerhet diabetes). Tidigare postdoktoral erfarenhet, gärna vid flera olika lärosäten, är meriterande.

Erfarenhet av ytterligare molekylära/biokemiska metoder än ovan nämnda är meriterande.

Villkor

Heltid, tidsbegränsad 1 år.

Tillträde

2021-01-01

Kontaktperson

Ulf Ahlgren, professor

ulf.ahlgren@umu.se, 090-786 50 55

Diarienummer

AN 2.2.1-1680-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-12-05

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.