"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Första forskningsingenjör till Genomic Medicine Sweden Center Norr

Institutionen för medicinsk biovetenskap

Ansök

senast

2023-01-30

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats, läs mer här

Första forskningsingenjör till Genomic Medicine Center Norr vid Institutionen för medicinsk biovetenskap

Institutionen för medicinsk biovetenskap söker en första forskningsingenjör med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Institutionen tillhör medicinska fakulteten vid Umeå universitet. Institutionen bedriver forskning och undervisning inom ämnena Klinisk kemi, Medicinsk och klinisk genetik samt Patologi och har c:a 90 anställda.

Bakgrund om projektet GMC Norr
Genomic Medicine Sweden (GMS) är ett projekt som syftar till att stärka precisionsmedicin över hela landet. Detta görs genom implementering av storskaliga sekvenseringstekniker och genomik inom hälso- och sjukvården, vilket kommer att leda till förbättrad sjukvård, stärkt svensk forskning inom området samt utgöra en viktig grund för innovation och samverkan med industrin. Med patienten i centrum läggs initialt fokus på sällsynta ärftliga sjukdomar, cancer, farmakogenomik och infektionssjukdomar, men utökas senare till de komplexa sjukdomarna, d.v.s. folksjukdomarna. GMS genomförs som ett brett samverkansprojekt mellan olika aktörer i samhället; hälso- och sjukvården, universitet med medicinsk fakultet, Science for Life Laboratory (SciLifeLab), näringslivet och patientföreningar. För att kunna leverera högklassig diagnostik och forskning för individuellt anpassade terapival och uppföljningsstrategier har regionala centra för genomisk medicin (GMC) inrättats GMC Norr verkar för de norra sjukvårdsregionerna och för Medicinsk forskning vid Umeå Universitet och utgör en del av en gemensam, nationell informatikinfrastruktur som också samverkar med Clinical Genomics Umeå.

Arbetsuppgifter
Som första forskningsingenjör förväntas du utföra såväl självständigt arbete som att vara behjälplig med att etablera nya metoder och tekniker inom GMC Norr/Clinical Genomics-projekten och bidraga till att bygga upp verksamheten. Du kommer att medverka i planeringsarbetet kring uppbyggnad av projektet samt ha ett övergripande administrativt ansvar för ett eller flera delprojekt inom GMS eller Clinical Genomics. Du kommer också tillsammans med projektledaren bidra till en positiv arbetsmiljö och driva utvecklingen med att etablera en ny teknik i samarbete med Region Västerbotten och Clinical Genomics. Du kommer att medverka i plattformsmöten såväl lokalt som nationellt. Arbetet kommer att utföras i nära samarbete med Laboratoriemedicin vid Norrlands universitetssjukhus, Region Västerbotten samt de Norra Sjukvårdsregionerna och Medicinska Fakulteten Umeå Universitet.

I ditt arbete kommer du att bidra till att ta ansvar för att etablera nya tekniker såsom t.ex GEO Mx Nanostring inom en satsning på spatial precisionsmedicin vid Medicinska Fakulteten samt de Norra Sjukvårdsregionerna samt vara behjälplig och ge administrativt stöd till forskare, läkare och övrig vårdpersonal inom GMS-projektet.

Kompetenskrav
Behörig att anställas som första forskningsingenjör är den som avlagt doktorsexamen inom molekylärbiologi, molekylär medicin eller genetik, eller liknande. Den sökande skall ha gedigna kunskaper och erfarenhet från att använda olika programvaror för att bearbeta och analysera sekvensdata extraherade från databaser samt erfarenhet av forskning syftande till precisionsmedicin. Mycket god erfarenhet av metoder som används inom genomik och proteomik.

Vidare ska den sökande ha mycket god organisatorisk förmåga och vara ordningsam. Du ska vara serviceinriktad, ha förmåga att skapa goda relationer med övriga medarbetare, ha en god samarbetsförmåga samt förmåga att arbeta självständigt. Mycket goda skriftliga och muntliga färdigheter i både svenska och engelska är ett krav.

Övriga meriterande kvalifikationer
Erfarenhet av att sätta samman och leda projektgrupper, arbete med genomiska metoder och innovation samt av samarbete med SciLifeLab-plattformar är meriterande. Meriterande är erfarenhet från arbete med databaser och avancerade teknologier som används vid - eller är under utveckling - inom området för precisionsmedicin som tex spatial genomik eller proteogenomik, samt erfarenhet från att skriva rapporter och ansökningar.

Vetenskapliga publikationer rörande tumörbiologi, cellbiologi och genetik är meriterande. Eftersom arbetet sker i nära samarbete med Region Västerbotten är det meriterande om man arbetat inom Laboratoriemedicin med god insikt i hur provflöden hanteras i kliniskt diagnostiska sammanhang. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper såsom stark drivkraft för att samverka och utveckla området inom precisionsmedicin inom GMC Norr och Clinical Genomics.

Mer om anställningen
Anställningen är på heltid och tills vidare med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Läs gärna mer om oss här: https://www.umu.se/institutionen-for-medicinsk-biovetenskap/

Ansökningsförfarande
En komplett ansökan ska innehålla följande

  • Personligt brev som inkluderar ditt forskningsintresse, kvalifikationer samt motivering till ansökan (max 2 sidor).
  • Meritförteckning/Curriculum vitae (CV).
  • Dokumentation av genomförda akademiska kurser, erhållna betyg, examensbevis samt eventuella övriga meriter som sökanden vill åberopa.
  • Namn och kontaktinformation till minst två referenspersoner.
     

Ansökan skall sändas in elektroniskt i word- eller pdf-format.

Upplysningar
Närmare upplysningar lämnas av professor Maréne Landström - e-postadress: marene.landstrom@umu.se, tel: 090 – 785 2458.

Din ansökan görs via vårt e-rekryteringssystem, Varbi och ska vara inkommen senast 
2023-01-30. Ansökan kan skrivas på svenska eller engelska.

Välkommen med din ansökan!

Faktaruta

Tillträde

Snarast eller enligt överenskommelse.

Löneform

Månadslön

Ansökningsdatum

2023-01-30

Diarienummer

AN 2.2.1-2092-22

Kontaktperson

Maréne Landström

090-7852458

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.