Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 17 september 2020)

Första forskningsingenjör till institutionen för fysiologisk botanik

Umeå Plant Science Centre (UPSC)

senast

2020-10-07

• Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Umeå Plant Science Center (UPSC) är en av Europas starkaste forskningsmiljöer för växtgrundforskning inbegripande forskning om växternas ekologi, genetik, cellbiologi, molekylärbiologi och fysiologi (se www.upsc.se).Vi söker en första forskningsingenjör vid Institutionen för fysiologisk botanik, som är en del av Umeå Plant Science Centre. Anställningen är på heltid och tillsvidare. Start 2 november 2020 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Beskrivning och arbetsuppgifter

Inom projektet studeras de regulatoriska signaler som vidarebefordrar kloroplastens aktivitet till cellkärnan, som i sin tur reglerar de gener som kodar för kloroplastproteiner. Vi använder oss av ett unikt cellkultursystem i vårt arbete för att studera kloroplastutveckling. Första forskningsingenjören kommer att arbeta i en stor forskargrupp och bidra till flera olika forskningsprojekt

De huvudsakliga arbetsuppgifterna i denna anställning är underhåll och skötsel av cell-linjer från Arabidopsis thaliana. Vidare kommer du att generera transgena cell- och växtlinjer där regulatoriska proteiner har modifierats med hjälp av CRISPR-Cas9. Du kommer även att vara ansvarig för visualisering av proteiner med hjälp av konfokalmikroskopi. Du skall analysera och kartlägga hur växtcellers fotosyntesaktivitet och metabolome förändras under olika odlingsbetingelser.

Kvalifikationer:

Du har doktorsexamen i växtmolekylärbiologi eller motsvarande. För tjänsten är det ett krav att du har utmärkt förmåga att kommunicera både i tal och skrift, mycket bra engelska kunskaper, en vilja att lära dig nya färdigheter, samt att du samarbetar väl i grupp. Du ska ha arbetat med cellkultursystem från Arabidopsis meristemceller. Detta arbete ställer höga krav på specifik erfarenhet av växtmaterial i kultur samt sterilteknik. Du skall ha erfarenhet av transformation av växtmaterial. Vidare måste du vara bekant med metoder för att studera reglering av gener, CRISPR-Cas9 metoder, GFP, YFP och CFP reportersystem, molekylärbiologiska metoder för kloning samt sterilteknik. Du måste även ha gedigen erfarenhet av konfokalmikroskopi.

Ansökan ska innehålla:

• Ett personligt brev där du beskriver dig själv och dina forskningsintressen samt en motivering till varför du är intresserad av och är lämplig för anställningen. Du ska även bifoga länkar till exempel på implementerade verktyg och koder som du har producerat.
  • Curriculum vitae (CV) Lista över publicerade vetenskapliga artiklar
  • Verifierade kopior av betyg och examensbevis
  • Kopior på relevanta arbeten som avhandlingar eller publikationer
  • Kontaktuppgifter till minst två referenspersoner

Du ansöker via vårt e-rekryteringssystem. Logga in och ansök via knappen längst ner på webbsidan. Välkommen med din ansökan senast 2020-10-07. Alla bifogade dokument ska vara i MS Word eller PDF format.

För mer information, vänligen kontakta Professor Åsa Strand, +46-(0)90-786 9314, asa.strand@umu.se.

Välkommen med din ansökan!

2 november eller enligt överenskommelse

Åsa Strand

Diarienummer

AN 2.2.1-1168-20

Löneform

månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2020-10-07

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.