Huvudmenyn dold.

Första forskningsingenjör till institutionen för molekylärbiologi

Institutionen för molekylärbiologi

senast

2021-11-04

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Institutionen för molekylärbiologi söker en första forskningsingenjör för ett vikariat som är tidsbegränsat upp till 12 månader avseende heltid. Tillträde snarast möjligt eller enligt överenskommelse.

Beskrivning av arbetsuppgifter

Anställningen innebär att du kommer att genomföra mikrobiologisk forskning och mikroskopiska analyser av bakteriella membranvesiklar och cancercellinteraktioner med molekylär genetik och avbildningstekniker. Du kommer att utföra storskalig analys med hög kapacitet av bakteriers cellvägg, membranvesiklar och proteiner med olika analysmetoder. Du kommer att ansvara för optimering och utveckling av nya analysmetoder, förberedelse och analys av prover och dagligt underhåll och felsökning av instrument. Du kommer också att tillämpa nästa generations sekvenseringsmetoder för att undersöka cancercellers dynamik och upptäcka nya reglerande komponenter från bakterier.

Kvalifikationer

Du ska ha en doktorsexamen i biomedicinsk vetenskap, molekylärbiologi eller motsvarande.

Den sökande ska ha omfattande kunskap med dokumenterad erfarenhet från studier av anticancer protein/peptid terapeutika samt bioinformatisk och transkriptomisk analys. Du ska ha tidigare erfarenhet av analytisk proteinkemi, särskilt i etablering av metoder, provberedning och analys. Du ska ha erfarenhet av arbete med olika högupplösande avbildningstekniker, såsom Atomic Force Microscopy, Confocal Microscopy och Electron Microscopy. God kunskap om kromatografi, masspektrometri och tillhörande programvara är viktigt. Du ska ha god kunskap om standardtekniker inom molekylärbiologi och biokemi (inklusive DNA-kloning, protein produktion och rening) och goda kunskaper i mikrobiologi och grundläggande mikroskopimetoder. Erfarenhet av analys baserad på NGS tekniker (Next Generation Sequencing) är ett krav.

Du ska vara mycket motiverad, ha mycket god kommunikationsförmåga med kollegor och samarbetspartners samt dokumenterad förmåga att arbeta i ett team.

Den sökande är välorganiserad, har god samarbetsförmåga och uppskattar att arbeta i en grupp. Den sökande ska ha en personlig motivation för att arbeta med forskning. Det krävs god förmåga att kommunicera på engelska både i tal och skrift.

Vi letar efter en person som är målmedveten, serviceinriktad och pedagogisk. Du tar egna initiativ och kan självständigt ta ansvar för experimentellt arbete och resultat.

Ansökan

Du ansöker genom vårt rekryteringssystem, senast 4e november 2021. Din ansökan ska innehålla:

• CV med information om utbildning, förteckning över tidigare och nuvarande anställningar, och en lista över vetenskapliga publikationer.
  • Ett följebrev som beskriver forskningserfarenhet och forskningsintressen samt motivering varför du söker befattningen.

Vi välkomnar din ansökan!

Snarast möjligt enligt överenskommelse

Sun Nyunt Wai

sun.nyunt.wai@umu.se

Diarienummer

AN 2.2.1-1467-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2021-11-04

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.