Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 21 oktober 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

Första forskningsingenjör

Institutionen för odontologi

Ansök

senast

2020-11-03

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100 %
  • Ort Umeå

Institutionen för odontologi består av ca 60 medarbetare och bedriver undervisning på tandläkarprogrammet och odontologisk forskning. Vi söker en första forskningsingenjör på heltid i två år till en av våra forskargrupper.

Om forskningsprojektet
Vår forskning är translationell och kombinerar grundläggande och klinisk forskning kring infektionsbiologi och värd-bakterie interaktion för att skräddarsy tandvård till den enskildes behov. Vi kartlägger genetiska prediktorer för nya typer av kariessjukdom som bygger på immunbrist och mikrobiell virulens, samt utvecklar ny diagnostik och prevention för karies och kroniska infektionssjukdomar. Projektet rymmer således molekylärbiologiska, translationella och kliniska projektdelar. Vi söker en första forskningsingenjör som självständigt kan leda metodutveckling och analyser av kliniska provmaterial på genomiknivå, samt utforma, genomföra och analysera molekylärbiologiska studier kring värd-bakterie interaktion.

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår att:

- Ansvara för in house och ex house life science analyser av kliniska prover med dna-baserade metoder som t. ex qPCR, TaqMan, array samt sekvensering av humana och bakteriella gener på små- och storskalig nivå.

- Analysera och strukturera data och variabler från sekvensering och andra källor på databasnivå ensamt eller i samverkan med statistiker och bioinformatiker.

- Ansvara för databaser och provsamlingar på ett stringent, rationellt och provsäkert sätt.

- Ansvara för molekylärbiologiska analyser och projekt kring bakterie-värd interaktion, som t. ex helgenomsekvensering, rekombinant proteinuttryck samt adhesions och adhesionsinhibition-assays med odlade bakterier, celler och vävnadsproteiner.

- Ansvara för odling och karakterisering av orala modellbakterier.

Kvalifikationer
Vi söker dig med doktorsexamen inom medicinsk vetenskap eller molekylärbiologi. Du har  erfarenhet av molekylärbiologiska och molekylärgenetiska analyser och analyser med dna-baserad tekniker, samt erfarenhet och kompetens av att analysera och strukturera data och leda och ansvara för projekt.

Du är självständig, projektdrivande och har gott ordningssinne. Arbetet är omväxlande och flexibilitet och god samarbetsförmåga viktigt. Stor vikt kommer äggs vid personlig lämplighet.

Övriga önskvärda kvalifikationer
Meriterande är ytterligare vetenskaplig erfarenhet utöver doktorsexamen och därmed goda förutsättningar för systematiskt projektarbete och ansvar. Erfarenhet av statistiska dataprogram är önskvärt.

Ansökan
Fullständig ansökan innehåller:

  • CV
  • Personligt brev

Ansökan ska skrivas på svenska eller engelska och dokumenten måste vara i Word eller PDF. Din ansökan ska vara inkommen i Umeå universitets e-rekryteringssystem senast 3 november 2020.

 

För mer information är du välkommen att kontakta Professor Nicklas Strömberg nicklas.stromberg@umu.se

Tillträde

Enligt överenskommelse

Diarienummer

AN 2.2.1-1309-20

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2020-11-03

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.