Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Första forskningsingenjör

Umeå centrum för molekylär medicin (UCMM)

Ansök

senast

2021-06-27

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Beskrivning

I Ulf Ahlgrens forskargrupp utlyses härmed en anställning som första forskningsingenjör. Forskningen bedrivs vid Umeå Centrum för Molekylär Medicin (UCMM).

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består av utveckling/optimering och implementering av olika optiska avbildningstekniker för deras specifika användning inom diabetesforskning, samt analys, uttolkning och presentation av resultat. Du förväntas delta i författandet av vetenskapliga arbeten och forskningsansökningar med en betydande grad av självständighet. Vidare ingår i dina arbetsuppgifter att självständigt presentera gruppens forskningsresultat vid nationella/internationella möten och konferenser. Vid behov förväntas du kunna arbeta som biträdande doktorandhandledare.

I dina uppgifter ingår arbete med optisk projektionstomografi (OPT), ”Light sheet fluorescence microscopy” (LSFM) och in vivo Raman mikrospektroskopi och i synnerhet deras specifika tillämpningar för studier av bukspottkörteln vid diabetes. Du kommer även att arbeta med försöksdjur och material av humant ursprung.

Kvalifikationer

Du ska vara Filosofie Doktor i molekylär medicin, molekylär biologi, cellbiologi el. motsvarande. Vidare krävs minst fem års postdoktoral erfarenhet, gärna vid flera olika lärosäten. Du ska ha mycket god praktisk och teoretisk kunskap avseende ovan listade avbildningstekniker (optisk projektionstomografi (OPT), ”Light sheet fluorescence microscopy” (LSFM) och in vivo Raman mikrospektroskopi och i synnerhet deras specifika tillämpningar för studier av bukspottkörteln vid diabetes). Mycket goda kunskaper om bukspottkörtelns anatomi, (pato)fysiologi och i synnerhet cellulära processer relaterade till diabetespatogenes krävs. Du ska kunna uttrycka sig mycket väl i tal och skrift på engelska såväl som svenska. Genomgången kurs i försöksdjurskunskap är även ett krav för anställningen.

Följande kvalifikationer är meriterande men inget krav:
• Erfarenhet av handledning.
• Dokumenterad erfarenhet av presentation vid vetenskapliga konferenser.
• Tidigare erfarenhet av bildanalysmjukvaror (framförallt Imaris, Image J).
• Erfarenhet av protokoll för ”whole mount” immunohistokemi och vävnadsclearing.
• Erfarenhet av ögats främre kammare som transplantionsmodell.

Villkor
Heltid, tillsvidareanställning

Tillträde

2021-09-01

Kontaktperson

Ulf Ahlgren, professor

ulf.ahlgren@umu.se, 090-786 50 55

Diarienummer

AN 2.2.1-954-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-06-27

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.