Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Första forskningsingenjör

Kemiska institutionen

Ansök

senast

2021-06-25

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Sammanfattning
Kemiska institutionen söker en första forskningsingenjör inom en av våra forskargrupper, kopplat huvudsakligen till projekt som handlar om rening av förorenade sediment och förorenat vatten med hjälp av pyrolyskol. Välkommen med din ansökan senast 25 juni 2021.

Arbetsuppgifter
Arbetet består i att utföra arbete huvudsakligen inom tre större forskningsprojekt. Arbetet inom dessa projekt inkluderar att utföra termisk behandling av biomassa och organiska avfallsfraktioner, karakterisera utgångsmaterial, produkter och restprodukter, samt karakterisera och utvärdera materialen med avseende på adsorptionsförmåga och lämplighet för användning som adsorbent för rening av matriser som vatten och sediment. Inom ett av forskningsprojektet ingår uppgifter att sätta upp och utföra sedimentremedieringsexperiment i labskala och i fältförsök. Arbetet består även i att upparbeta prover (gas, vätska och fasta prover) på lab, analysera med avseende på organiska och oorganiska miljöföroreningar, kvantifiera och utvärdera data, sammanställa data, samt delta i författande av publikationer och rapporter.

Kvalifikationer
Du har doktorsexamen i kemi eller motsvarande samt goda kunskaper inom ämnesområdet miljökemi med särskilt fokus på analys av organiska miljöföroreningar med GC- och LC-baserad instrumentering i vatten, sediment, och kolmaterial. Dokumenterad erfarenhet av provupparbetning och analys av organiska miljöföroreningar såsom dioxiner, PCB, PAH, PCN, läkemedelsrester och liknande substanser i fasta och flytande provmatriser krävs. Även goda kunskaper inom termisk behandling av biomassa/avfall (pyrolys, torrefiering, HTC), och utvärdering av vattenreningsadsorbenter med hjälp av sorptionsmätningar och materialkarakterisering med tekniker såsom FTIR och XPS är ett krav.

Goda kunskaper i engelska, i både tal och skrift, är ett krav, liksom dokumenterad erfarenhet av att författa vetenskapliga publikationer. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper, såsom god förmåga att samarbeta i interdisciplinära och internationella team, arbeta självständigt, lösa problem, kommunicera och dokumentera sitt arbete.

Ansökan
Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför du söker anställningen, CV, doktorsexamensbevis, andra relevanta intyg och betyg, två peer review-granskade vetenskapliga artiklar som du medförfattat, samt namn och kontaktinformation till minst två referenspersoner.

Ansökan ska vara inkommen via vårt e-rekryteringssystem Varbi senast den 25 juni, 2021.

Villkor
Anställningen avser heltid och tillsvidare. Tillträde 1 november 2021 eller enligt överenskommelse.

Information
Närmare upplysningar lämnas av universitetslektor Stina Jansson, tfn: 090-7867672 eller e-post: stina.jansson@umu.se.

Kemiska institutionen är en av de största institutionerna inom Teknisk-naturvetenskaplig fakultet och har närmare 200 anställda, varav ca 40 forskarstuderande och en stark och expanderande forskning. Tre större forskningsområden, Biologisk kemi, Miljö- och Biogeokemi och Teknisk kemi samlar institutionens forskning och utbildning inom kemi. Vi är också en stark partner inom KBC, Kemisk-Biologiskt Centrum. För mer information, se www.umu.se/kemiska-institutionen.

 

Tillträde

2021-11-05 eller enligt överenskommelse

Kontaktperson

Stina Jansson

0907867622

Diarienummer

AN 2.2.1-947-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-06-25

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.