Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Första forskningsingenjör

Institutionen för integrativ medicinsk biologi

Ansök

senast

2021-06-24

 • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
 • Omfattning 100%
 • Ort Umeå

Institutionen för Integrativ medicinsk biologi vid Medicinska fakulteten söker nu en första forskningsingenjör på heltid till ett forskningsprojekt rörande hur miljön kring tumörceller påverkar cellytans sammansättning samt hur fettsyror lagras i fettceller. Anställningen löper under ett år med start 2021-09-01 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär arbete med genetiskt modifierade cellulära modeller och avancerade system och tekniker inom ljusmikroskopi och elektronmikroskopi. I arbetet ingår att genetiskt modifiera och etablera cellulära system för studier av organoider och fettceller. Tyngdpunkten ligger på att anpassa och utarbeta metodologi för att studera dessa system med hjälp av live cell imaging. Den vi söker ska därför kunna arbeta självständigt med att planera experiment, utveckla metoder inom mikroskopi och genomföra analyser. Den sökande ska kunna sammanfatta resultat muntligt och skriftligt på engelska samt ha god förmåga att samverka såväl inom gruppen som med andra forskargrupper.

Kvalifikationer

För att vara behörig ska du ha en doktorsexamen inom medicinsk kemi samt erfarenhet av postdoktoralt forskningsarbete. Utöver detta söker vi kandidater med följande erfarenheter:

 • Erfarenhet av genetisk modifiering av celler för fluorescent inmärkning av proteiner.
 • Erfarenhet av cellodling, differentiering av fettceller och preparation inför mikroskopering.
 • Gedigen erfarenhet av confocal-, TIRF- och spinning disc-mikroskopi på levande celler och komplexa cellulära system.
 • Gedigen erfarenhet av avancerad mjukvaruanalys av visualiseringsdata.
 • Erfarenhet av elektronmikroskopi och preparering av prover (TEM).

Ansökan

Din ansökan ska registreras via e-rekryteringssystemet Varbi och vara inkommen senast
2021-06-24. Ansökan ska innehålla:

 • Ett kort följebrev (ca en A4-sida) med beskrivning av den sökandes forskningserfarenhet, forskningsintresse och lämplighet för projektet.
 • Ett CV (Curriculum Vitae) som inkluderar examinas, teknisk expertis, anställningar, samt namn och kontaktinformation för 2 referenspersoner.
 • Publikationslista

Upplysningar:

Information om anställningen lämnas av Professor Richard Lundmark, email: richard.lundmark@umu.se, Institutionen för Integrativ Medicinsk Biologi, Umeå universitet, 901 87 Umeå.

Välkommen med din ansökan!

Tillträde

2021-09-01

Kontaktperson

Richard Lundmark

richard.lundmark@umu.se

Diarienummer

AN 2.2.1-960-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-06-24

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.