Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Första forskningsingenjör

Kemiska institutionen

Ansök

senast

2021-06-24

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Umeå universitet söker medarbetare inom miljösystemanalys med erfarenhet av livscykelananlys och studier av städers hållbarhet inom områdena vatten, energi och avfall. Du kommer medverka i utveckling av ett integrerat bedömningsverktyg och projektrapportering. Sökande med relevant doktorsexamen är välkommen med ansökan senast 24 juni, 2021.

Projektbeskrivning
Den aktuella tjänsten rekryteras inom projektet Grön teknik och miljöekonomi som är en forsknings- och samarbetsplattform inom området resurseffektivitet och cirkulär ekonomi. Projektet fokuserar på kommunala tjänster inom vatten, energi och avfall. Vidare så drivs projektet i nära samarbete mellan Umeå universitet och de Umeå kommunala bolagen Umeå Energi, Dåva DAC och VAKIN.

Arbetsuppgifter
Arbete med att färdigställa en bedömningsmetod baserad på tillämpningar av livscykelbedömning (LCA) och livscykelkostnadsverktyg (LCC) utformad för att beskriva  hållbarhetsgraden för viktiga kommunala tjänster. Genom detta arbete för definiering av ett ”Systems Oriented Assessment Framework for Sustainable Cities” medverka i avslutningen av projektet Grön teknik och miljöekonomi. Artikel skrivande, sammanställning resultat från projektet samt övrig projektrapportering.

Kvalifikationer
Doktorsexamen i miljökemi eller beräkningsvetenskap med inriktning mot kemi och specialisering inom miljösystemanalys. Sökande skall ha dokumenterad vetenskaplig erfarenhet av LCA och LCC modellering inom området resurs- och energiflöden i städer. Vidare dokumenterad kunskap och applicering av modelleringsverktyget SimaPro samt kunskap om tillämpliga databaser. Kunskap om kommunal teknik inom områdena vatten – energi – avfall  i svenska städer är meriterande. Sökande skall besitta goda kunskaper i engelska.

Ansökan
Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför du söker anställningen, ditt CV, doktorsexamensbevis, relevanta intyg och betyg samt namn och kontaktinformation till minst två referenspersoner.

Ansökan ska vara inkommen via vårt e-rekryteringssystem Varbi senast den 24 juni, 2021.

Villkor
Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad 6 månader från tillträdesdagen. Tillträde snarast.

Information
Närmare upplysningar lämnas av professor Mats Tysklind tfn: 070-5866999 eller e-post: mats.tysklind@umu.se

Kemiska institutionen är en av de största institutionerna inom Teknisk-naturvetenskaplig fakultet och har närmare 200 anställda, varav ca 40 forskarstuderande och en stark och expanderande forskning. Tre större forskningsområden, Biologisk kemi, Miljö- och Biogeokemi och Teknisk kemi samlar institutionens forskning och utbildning inom kemi. Vi är också en stark partner inom KBC, Kemisk-Biologiskt Centrum. För mer information, se www.umu.se/kemiska-institutionen.
Tillträde

Snarast

Kontaktperson

Professor Mats Tysklind

090-786 66 68

Diarienummer

AN 2.2.1-948-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-06-24

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.