Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Första forskningsingenjör

Umeå Plant Science Centre (UPSC)

Ansök

senast

2021-12-03

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Umeå Plant Science Centre (UPSC) är ett internationellt erkänt centrum inom området experimentell växtbiologi. Inom UPSC är forskning om växters cell- och molekylärbiologi ett profilområde. Institutionen för fysiologisk botanik söker nu en första forskningsingenjör med inriktning växtfysiologi för arbete med reglering av CO2-assimilering.

Beskrivning

Vi har tydliga indikationer från preliminära analyser av cdkE-mutanten att stomatafunktionen är påverkad. Våra preliminära resultat tyder därmed på att CDKE och kinasmodulen av Mediator är viktig för korrekt bladutveckling samt anläggning av stomataceller. Första forskningsingenjören kommer att undersöka förmågan hos cdkE-mutanten att anlägga stomataceller under bladets utveckling. Vår förhoppning är att identifiera kritiska komponenter som utgör en begränsning för växters CO2-upptag och vattenbalans.

Arbetsuppgifter

Du kommer att undersöka om det finns skillnader mellan cdkE-mutanten och vildtyp då det gäller fotosyntesaktivitet, samt bestämma fotosyntesaktiviteten genom att mäta elektrontransport och CO2-upptag med hjälp av utrustning för klorofyllfluorescens och infraröd gasanalys. Utvecklingen av bladets stomataceller hos cdkE-mutanten skall bestämmas med hjälp av mikroskopi och analys av gener involverade i uppbyggnaden av bladets stomata.

Kvalifikationer

Doktorsexamen i växtfysiologi eller motsvarande är ett krav. Du skall ha arbetat med, samt ha god kunskap om, utrustning för klorofyllfluorescens och infraröd gasanalys. Vidare måste du ha arbetat med metoder för mikroskopi samt analys av RNAseq-data. Du har en god samarbetsförmåga och kan arbeta både i grupp och självständigt, samt god förmåga att ta eget ansvar.

Villkor

Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad till 8 månader. Tillträde 2022-01-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansökan skall innehålla (1) ett personligt brev (2) CV med full publikationslista och kopior på relevanta examen (3) en beskrivning av forskningserfarenhet (4) Redogörelse för forskningsintresse.

Vid frågor om anställningen, vänligen kontakta Åsa Strand via e-post asa.strand@umu.se eller telefonnummer 090-786 93 14.

 

Välkommen med din ansökan senast den 3 december!

Tillträde

1 januari 2022 eller enligt överenskommelse

Kontaktperson

Åsa Strand

090-786 93 14

Diarienummer

AN 2.2.1-1674-21

Löneform

Fast månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-12-03

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.