Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Första forskningsingenjör

Kemiska institutionen

Ansök

senast

2021-12-15

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Är du en organkemist med postdoktoral erfarenhet av design och syntes samt utvärdering av små molekyler som binder G-quadruplex DNA? Sök då anställningen som första forskningsingenjör senast den 13 december.

Projektbeskrivning
Huvudfokus i projektet är att utveckla biologiskt aktiva kemiska substanser genom att använda design, syntes och biologiska utvärderingar. Forskningsprojektet är interdisciplinärt med starka samarbeten över ämnesgränser. Vi erbjuder nu en tidsbegränsad anställning som första forskningsingenjör inom den gruppering som fokuserar på utveckling av små molekyler för att studera biologiska funktioner hos G-quadruplex DNA samt dess potential i ett läkemedelsperspektiv. Forskningen involverar främst design och syntes av heterocykliska substanser och biokonjugat samt utvärdering av dessa.

Besök gärna vår hemsida för ytterligare information.
https://www.umu.se/personal/erik-chorell/

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består framförallt av design och syntes av specifika små molekyler med potential att binda och stabilisera G-quadruplex DNA. Vidare ska dessa utvärderas genom olika komplementära biofysikaliska metoder och assays samt att deras interaktioner med G-quadruplex DNA ska undersökas genom NMR och kristallografi. Nya substanser ska karakteriseras och arbetet ska summeras i artikelformat. Utöver detta ska labjournal föras och gemensamma sysslor för att hålla laboratorieverksamheten igång är också en del av arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer
Doktorsexamen inom kemi, företrädesvis organisk kemi, bioorganisk kemi eller motsvarande samt postdoktoral erfarenhet inom något av de angivna områdena krävs. God förmåga att arbeta i grupp, kommunicera forskning och skriva forskningsrapporter på engelska samt planera och genomföra arbetsuppgifterna självständigt är ett krav. Likaså är dokumenterad postdoktoral erfarenhet av design och syntes av G-quadruplex stabiliserande molekyler samt utvärdering av dessa genom olika kompletterande biofysikaliska assays och tekniker också ett krav. Vidare krävs även erfarenhet av studier av hur molekylerna interagerar med G-quadruplex DNA genom NMR och kristallografi.

Ansökan
Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför du söker anställningen, ett CV, publikationslista, doktorsexamensbevis, relevanta intyg och betyg samt namn och kontaktinformation till minst två referenspersoner.

Ansökan ska vara inkommen via vårt e-rekryteringssystem Varbi senast den 15 december, 2021.


Villkor
Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad till och med 2023-02-19. Tillträde snarast.


Information
Närmare upplysningar lämnas av Erik Chorell, tfn: 090-7869329 eller e-post: erik.chorell@umu.se 

Kemiska institutionen är en av de största institutionerna inom Teknisk-naturvetenskaplig fakultet och har närmare 200 anställda, varav ca 40 forskarstuderande och en stark och expanderande forskning. Tre större forskningsområden, Biologisk kemi, Miljö- och Biogeokemi och Teknisk kemi samlar institutionens forskning och utbildning inom kemi. Vi är också en stark partner inom KBC, Kemisk-Biologiskt Centrum. För mer information, se www.umu.se/kemiska-institutionen.

Tillträde

Tillträde snarast

Kontaktperson

Erik Chorell

090-786 93 29

Diarienummer

AN 2.2.1-1746-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-12-15

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.