Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Första forskningsingenjör

Umeå Plant Science Centre (UPSC)

Ansök

senast

2022-06-02

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Umeå Plant Science Centre (UPSC) är ett internationellt erkänt centrum inom området experimentell växtbiologi. Inom UPSC är forskning om växters cell- och molekylärbiologi ett profilområde. Institutionen för fysiologisk botanik söker nu en första forskningsingenjör för anställning på ett år med växtfysiologisk inriktning på två av UPSCs plattformar.

Beskrivning

Arbetet kommer att delas mellan två plattformar på UPSC; fenotypsplattformen och poppeltransformationsplattformen. 

På fenotypsplattformen ingår arbete med att utveckla träd för ökad tillväxt och resistens mot torka. Arbetet inkluderar design och konstruktion av plasmider för både knock-down av uttryck och knock-out av funktion av målgener/genfamiljer i Poppel. Poppeltransformationsplattformen tar framför allt hand om transformationer av asp och hybridasp, tillhörande sterilarbete samt arbete med växter i vävnadskultur ingår i arbetet. 

Arbetsuppgifter

Du kommer att utföra molekylärt arbete som molekylär kloning och genexpressionsanalyser, inkluderande RNA- och proteinanalyser. Arbetet blir att identifiera gener och genfamiljer, homologa med gener som kontrollerar tillväxt och torka i andra växtarter, i det sekvenserade poppelgenomet.
Därutöver kommer du att arbeta med alla förekommande arbetsuppgifter inom transformationsplattformen, framför allt preparera sterilt tillväxtmedia, arbete i sterilbänk med att klippa och plantera om skott. Vidare kommer du arbeta med att utföra Agrobacterium-medierad transformation av stambitar av hybridasp. Du kommer även att ha eget ansvar att ta hand om en del av plantorna. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har doktorsexamen inom växtfysiologi eller motsvarande och  erfarenhet av arbete med sterilteknik. Erfarenhet av molekylärbiologiskt arbete så som CRISPR/Cas9-mediated knock-out, RNAi och amiRNA silencing, RT-qPCR och Western blotting är ett krav. Erfarenhet av arbete med vävnadskultur och transformation av träd är ett krav. 

God förmåga att både arbeta i grupp och enskilt samt förmåga att kunna ta eget ansvar krävs. Goda kunskaper i muntlig och skriftlig engelska är nödvändigt för anställningen och goda kunskaper i svenska är meriterande. Erfarenhet av forskning på torkstress på modellväxter är meriterande. Likaså är även forskning i molekylär biologi och fysiologi i andra trädarter än poppel meriterande.

Villkor

Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad till 1 år. Tillträde 2 augusti 2022 eller enligt överenskommelse. 

Ansökan

Ansökan skall innehålla (1) ett personligt brev (2) CV och (3) kopior på relevanta examen. 
Du ansöker via vårt e-rekryteringssystem. Ansök via knappen längst ner på sidan. Sista ansökningsdag är 2 juni 2022.

Kontakt

Vid frågor om anställningen, vänligen kontakta Veronica Bourquin: veronica.bourquin@umu.se eller telefonnummer 090-786 54 77.

Välkommen med din ansökan!

Tillträde

2 augusti 2022 eller enligt överenskommelse

Kontaktperson

Veronica Bourquin

090-7865477

Diarienummer

AN 2.2.1-872-22

Löneform

Fast månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Ansök

senast

2022-06-02

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.