Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Första forskningsingenjör

Institutionen för medicinsk kemi och biofysik

Ansök

senast

2022-10-10

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar. Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer här

Beskrivning
Vi studerar strukturbiologiska aspekter på RNA-virus replikation. 

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består av in situ-strukturstudier av RNA-virus replikation (främst men inte enbart enterovirus). Häri ingår virologi (arbete inom säkerhetsklass två och i framtiden eventuellt tre), cellbiologi, och alla aspekter av in situ-strukturstudier medelst vitrifiering för kryo-EM, jonstråle-baserade preparationsmetoder, kryo-elektrontomografi och därtill hörande tredimensionell bildanalys. I arbetsuppgifterna ingår även skrivande av vetenskapliga manuskript, förberedande av bidragsansökningar och presentation av resultaten vid nationella och internationella konferenser. I arbetsuppgifterna kan även ingå att handleda studenter och doktorander i forskningsarbete, samt att samarbeta med andra forskargrupper. 

Kvalifikationer
Den sökande ska ha en doktorsexamen inom strukturbiologi.  Den sökande ska ha praktisk erfarenhet av cellkultur inklusive virusinfektioner (speciellt enterovirus), odling av celler på EM-grids, vitrifiering av prover för kryo-EM, provpreparering med ett focussed ion beam-mikroskop under kryoförhållanden, kryo-elektrontomografi av FIB-lameller samt bildbehandling för kryo-elektrontomografi inkluderande subtomogramsmedling. God kommunikation i engelska i både tal och skrift är ett krav.   

Meriterande
Den sökande bör ha erfarenhet av att presentera sin forskning vid nationella och internationella konferenser, skriva vetenskapliga manuskript och bör vara villig att samarbeta både med internationella och lokala samarbetspartners, inklusive praktisk handledning av kollegor i experimentellt arbete. 

Ansökan
Du ansöker genom vårt e-rekryteringssystem senast den 10 oktober 2022. Din ansökan ska innehålla följande dokument:

  • CV med information om utbildning, förteckning över tidigare och nuvarande anställningar, och en lista över vetenskapliga publikationer.
  • Doktorsexamensbevis
  • Ett följebrev som beskriver forskningserfarenhet och forskningsintressen samt motivering varför du söker anställningen.

Välkommen med din ansökan!

Faktaruta

Tillträde

230101

Löneform

Månadslön

Ansök senast

2022-10-10

Diarienummer

AN 2.2.1-1404-22

Kontaktperson

Lars-Anders Carlson

090-7865000

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.