Förste forskningsassistent (12 mån) vid Insititutionen för molekylärbiologi

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Institutionen för molekylärbiologi, som tillhör både den tekniskt-naturvetenskapliga fakulteten och den medicinska fakulteten, har en dynamisk och internationell miljö med ca 175 medarbetare från 37 länder. Institutionens huvuduppgifter är forskning och forskarutbildning, grundutbildning och samverkan med det omgivande samhället. För mer information se www.umu.se/molbiol.

Vi söker nu en Förste forskningsassistent för en tidsbegränsad anställning på 12 månader. Anställningen avser heltid med start 1 Januari 2020 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag 12 November 2019.

Arbetsuppgifter

Projektet är fokuserat på att förstå molekylära mekanismer för hur bakterier kan etablera infektion i värdvävnad genom att använda tarmbakterien Yersinia pseudotuberculosis som modellbakterie. Fokus ligger på att studera hur bakterien kan infektera tarmvävnad i närvaro av värdens mikroflora, och hur den sedan kan motstå värdens immunförsvar. Arbetet innefattar infektionsstudier i mus, studier av bakteriers genuttryck med så kallad djupsekvensering och histologiska analyser av infekterad vävnad. Vidare ingår utveckling av in vivo-anpassade metoder för funktionella studier av bakterier, bland annat att etablera metoder för att studera biofilmsbildning. Sökande förväntas kunna arbeta självständigt med utveckling och optimering av metoder, dataanalys och sammanfattande av data i form av rapporter och vetenskapliga artiklar.

För behörighet krävs avlagd doktorsexamen eller motsvarande utländsk examen
inom infektionsbiolog eller närliggande område. God erfarenhet av standardmässiga molekylärbiologiska metoder, hantering av sjukdomsframkallande bakterier och försöksdjur med formell behörighet (godkänd vid försökdjurskurs), speciellt arbete med mus som infektionsmodell för Y pseudotuberculosis samt arbete med bakterier i anaerobmiljö, speciellt arbete med bakteriell biofilm är ett krav. Likaså krävs kunskap om och erfarenhet av arbete med RNA sekvensering innefattande provhantering, framtagande av barcodebibliotek (RNA tag-seq), samt RT-qPCR applikationer och genomsekvensering.
Vidare krävs erfarenhet från arbete med vävnadshistologi innefattande preservering, cryo-snittning, efterföljande färgningar och ljus/fluorescensmikroskopi. Även förmåga att självständigt planera experiment, utveckla metoder, analysera data och sammanfatta resultat muntligt och skriftligt på engelska är ett krav. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper såsom samarbets- och kommunikationsförmåga, samt pedagogisk och analytisk förmåga. Det är viktigt att du har förmåga till kritiskt tänkande, att ta egna initiativ och att arbeta självständigt.

Ansökan

Du ansöker genom vårt rekryteringssystem, senast 12 november 2019. Din ansökan ska innehålla följande dokument skrivna på svenska eller engelska:

• CV med information om utbildning, förteckning över tidigare och nuvarande anställningar, och en lista över vetenskapliga publikationer.
  • Ett följebrev som beskriver forskningserfarenhet och forskningsintressen samt motivering varför du söker tjänsten.
  • Kontaktuppgifter på minst två gärna tre referenspersoner.

Välkommen med din ansökan!

2020-01-01 eller enligt överenskommelse

Maria Fällman

Diarienummer

AN 2.2.1-1607-19

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2019-11-12

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.