Förste forskningsassistent (12 mån) vid Insititutionen för molekylärbiologi

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Institutionen för molekylärbiologi, som tillhör både den tekniskt-naturvetenskapliga fakulteten och den medicinska fakulteten, har en dynamisk och internationell miljö med ca 175 medarbetare från 37 länder. Institutionens huvuduppgifter är forskning och forskarutbildning, grundutbildning och samverkan med det omgivande samhället. För mer information se

Vi söker nu en Förste forskningsassistent för en tidsbegränsad anställning på 12 månader. Anställningen avser heltid med start 1 Januari 2020 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag 12 November 2019.

Arbetsuppgifter

Projektet är fokuserat på att förstå reglering av virulensmekanismer på molekylär nivå genom att använda tarmbakterien Yersinia pseudotuberculosis som modellbakterie. Fokus ligger på att reda ut mekanismen för hur bakterien kan ”switcha” till och även från en virulent invasiv fenotyp genom att inducera alternativt nedreglera produktion av proteiner som kodas av dess virulensplasmid.

Arbetsuppgifterna innefattar bakteriegenetik med diverse kloningsarbete, mutagenes och fenotypsanalyser, produktion av transposon-bibliotek i Y pseudotuberculosis och arbete med stora omfattande screeningsanalyser, helgenomsekvensering av bakterier, avancerade PCR-analyser samt biokemiska analyser av bakteriens genprodukter.

Sökande förväntas kunna arbeta självständigt med utveckling och optimering av metoder, dataanalys och sammanfattande av data i form av rapporter och vetenskapliga artiklar.

Kvalifikationer

Den sökande måste ha en doktorsexamen i molekylärbiologi eller motsvarande. God kunskap inom ämnet mikrobiologi med dokumenterad erfarenhet av självständigt molekylärbiologiskt arbete med Y. pseudotuberculosis innefattande mutation av gener, konstruktion av genetiska reportersystem och transposonbibliotek för mutagenes och även expression (TnHiJump) samt arbete med efterföljande screeningsanalyser är ett krav.

Goda kunskaper i engelska såväl muntliga som skriftliga är nödvändiga, likaså förmåga till kritiskt tänkande och förmåga att självständigt utveckla och optimera molekylärbiologiska metoder.

Ansökan

Du ansöker genom vårt rekryteringssystem, senast 12 November 2019. Din ansökan ska innehålla följande dokument skrivna på engelska:

• CV med information om utbildning, förteckning över tidigare och nuvarande anställningar, och en lista över vetenskapliga publikationer.
  • Ett följebrev som beskriver forskningserfarenhet och forskningsintressen samt motivering varför du söker tjänsten.
  • Kontaktuppgifter på minst två gärna tre referenspersoner.

Välkommen med din ansökan!

2020-01-01 eller enligt överenskommelse

Maria Fällman

Diarienummer

AN 2.2.1-1608-19

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2019-11-12

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.