Förste forskningsassistent (12 mån) vid Insititutionen för molekylärbiologi

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Institutionen för molekylärbiologi, som tillhör både den tekniskt-naturvetenskapliga fakulteten och den medicinska fakulteten, har en dynamisk och internationell miljö med ca 175 medarbetare från 37 länder. Institutionens huvuduppgifter är forskning och forskarutbildning, grundutbildning och samverkan med det omgivande samhället. För mer information se www.umu.se/molbiol.

Vi söker nu en Förste forskningsassistent för en tidsbegränsad anställning på 12 månader. Anställningen avser heltid med start snarast möjligt eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag 12 November 2019.

Arbetsuppgifter

Anställningen innebär att du kommer att genomföra mikrobiologisk forskning och mikroskopiska analyser av bakteriella membranvesiklar och cancercellinteraktioner med molekylär genetik och avbildningstekniker.

Kvalifikationer

Den sökande ska ha en doktorsexamen i biomedicinsk vetenskap. Den sökande ska ha omfattande kunskap med dokumenterad erfarenhet från studier av anticancer protein/peptid terapeutika samt bioinformatisk och transkriptomisk analys. Av speciell vikt är erfarenhet från studier av protein-proteininteraktioner, elektronmikroskopisk analys, märkning av effektormolekyler och bakteriella membranvesiklar för analys av effektormolekylers cancercellinteraktioner. Stor tonvikt läggs på teknisk kompetens, dokumenterad erfarenhet av fluorescensmikroskopisk analys för studier av bakteriers utsöndrade faktorer och deras värdcellinteraktioner. Den sökande är välorganiserad, har goda samarbetsförmåga och uppskattar att arbeta i en grupp Den sökande ska ha en personlig motivation för att arbeta med forskning. Det krävs god förmåga att kommunicera på engelska både i tal och skrift.

Övriga önskvärda kvalifikationer

Vi letar efter en person som är målmedveten, serviceinriktad och pedagogisk. Du tar egna initiativ och kan självständigt ta ansvar för experimentellt arbete och resultat.

Ansökan

Du ansöker genom vårt rekryteringssystem, senast 12 November 2019. Din ansökan ska innehålla följande dokument skrivna på engelska:

• CV med information om utbildning, förteckning över tidigare och nuvarande anställningar, och en lista över vetenskapliga publikationer.
  • Ett följebrev som beskriver forskningserfarenhet och forskningsintressen samt motivering varför du söker tjänsten.
  • Kontaktuppgifter på minst två gärna tre referenspersoner.

Välkommen med din ansökan!

Snarast eller enligt överenskommelse

Sun Nyunt Wai

Diarienummer

AN 2.2.1-1616-19

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2019-11-12

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.