Hoppa direkt till innehållet

Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 11 maj 2021)

printicon

Förste forskningsassistent

Umeå centrum för genusstudier (UCGS)

Ansök

senast

2021-05-20

  • Typ av anställning Visstidsanställning 3-6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Umeå centrum för genusstudier söker en förste forskningsassistent till forskningsprogrammet: ”Separatistiska rum för trygghet, finansierat av Formas. Anställningen är på 100 % under tre månader, med start 2021-08-01 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

I forskningsprojektet undersöker vi mobiliseringen av separatistiska sammanhang med syftet att skapa trygghet.

Du kommer att delta i projektet och fokusera på olika former av trygga rum och separatistisk mobilisering som skapas, används och diskuteras offentligt idag. Arbetet innebär även att lösa metodologiska frågor gällande separatistisk mobilisering för samhällsförändring. Du kommer att vara med att organisera forskning, genomföra kvalitativa analyser och sprida resultat i form av rapporter/artiklar.

Kompetenskrav

Vi söker dig med doktorsexamen i genusvetenskap eller motsvarande, samt mycket goda kunskaper i genus- och kritiska perspektiv, särskilt feministisk politik och separatistisk mobilisering.

Övriga kvalifikationer

Du har erfarenhet av att skriva vetenskapliga artiklar och kommunicera vetenskapliga resultat till det omgivande samhället.

Du behöver ha mycket goda kunskaper i engelska i både tal och skrift.

Ansökan

Du ansöker via vårt rekryteringssystem Varbi.

Ansökan ska innehålla:

  • Personligt brev
  • CV/meritförteckning
  • Examensbevis
  • Eventuella övriga meriter som du vill åberopa

Ansökan ska göras via Umeå universitets e-rekryteringssystem Varbi och vara inkommen senast 20 maj. Ladda upp dina dokument i word- eller pdf-format. 

Närmare upplysningar lämnas av universitetslektor Linda Sandberg, 090-786 69 40, linda.sandberg@umu.se

Mer om oss

Umeå centrum för genusstudier (UCGS) är ett universitetsövergripande centrum med ansvar för Umeå universitets genusforskning. UCGS har i uppdrag att ta ett fakultetsövergripande ansvar för tvärvetenskaplig utveckling inom området genusstudier. Vidare ska UCGS utveckla ett nationellt och internationellt samarbete samt bygga en internationellt framstående forskningsverksamhet.

Vid UCGS bedrivs förutom forskning, både grundutbildning i ämnet genusvetenskap på såväl grund- som avancerad nivå, liksom forskarutbildning. Läs mer om UCGS här https://www.umu.se/umea-centrum-for-genusstudier/

Välkommen med din ansökan!

Tillträde

2021-08-01

Kontaktperson

Linda Sandberg

090-786 69 40, linda.sandberg@umu.se

Diarienummer

AN 2.2.1-658-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-05-20

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.