Huvudmenyn dold.

Förste forskningsassistent inom avancerad fMRI analys

Institutionen för integrativ medicinsk biologi

senast

2022-07-08

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 50%
  • Ort Umeå

Institutionen för Integrativ Medicinsk Biologi (IMB) i samverkan med Umeå center for Functional Brain Imaging (UFBI) söker nu en förste forskningsassistent inom kognitiv neurovetenskap av medvetandet. UFBI är ett tvärvetenskapligt forskningscenter där funktionell och strukturell hjärnbildning används för att belysa flera grundläggande vetenskapliga och kliniska forskningsfrågor. Tjänsten är en halvtidstjänst á 50% under två år med start 2022-09-01 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Arbetet syftar till att belysa likheter och skillnader i hur medveten och omedveten information bearbetas i hjärnan, genom att analysera befintliga fMRI data med avancerade analysmetoder. Den sökande kommer att vara verksam i Johan Erikssons forskargrupp vid Institutionen IMB.

Kvalifikationer

För att vara behörig att söka letar vi efter en kandidat som har avlagt en doktorsexamen inom psykologi samt har postdoktoral erfarenhet. Utöver detta vill vi att du har praktisk erfarenhet av fMRI för att studera hjärnans aktivitet samt att du är skicklig i kognitiv neurovetenskap, statistik och vetenskaplig kommunikation på engelska, såväl muntligt som skriftligt. Vi ser även att du har goda programmeringskunskaper, främst i matlab.

Vi söker en välkvalificerad och motiverad medarbetare som har förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med övriga i forskargruppen. Det förutsätts att kandidaten behärskar vetenskaplig engelska och har allmänt god kommunikationsförmåga. Stor vikt kommer att läggas på den sökandes samarbetsförmåga och lämplighet för det aktuella projektet.

Ansökan

Du registrera din ansökan via e-rekryteringssystemet Varbi senast 2022-07-08.  Ansökan ska vara skriven på engelska eller svenska och ska innehålla;

1. Ett personligt brev som beskriver din forskningserfarenhet och intressen samt en motivering till varför du söker anställningen som första forskningsassistent.
  2. Ett CV (curriculum vitae) med information om din utbildning (inklusive certifierad kopia av doktorsexamen) samt information om tidigare och nuvarande anställningar, teknisk expertis och publikationslista
  3. Namn och kontaktuppgifter till två referenser.

För mer information kontakta Dr. Johan Eriksson, e-post: johan.eriksson@umu.se, Institutionen för Integrativ Medicinsk Biologi, Umeå universitet.

Vi ser fram emot din ansökan!

2022-09-01 eller enligt överenskommelse

Johan Eriksson

johan.eriksson@umu.se

Diarienummer

AN 2.2.1-1032-22

Löneform

månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2022-07-08

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.