Förste forskningsassistent inom miljöepidemiologi

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin, avdelningen för hållbar hälsa söker en förste forskningsassistent inom miljöepidemiologi

Beskrivning och arbetsuppgifter

Arbetet går ut på att använda matematiska modeller för att beskriva hur myggor, som är ansvariga för överföring av arbovirus i Karibien, varierar över tid och rum i relation till väder och sociala förhållanden. Du kommer att fungera som huvudutredare i ett konsultationsprojekt mot Karibiska övärlden. Du behöver ha erfarenhet av matematisk modellburen sjukdomsmodellering, särskilt när det gäller att kvantifiera den miljö och väderberoende spridningen av Aedes-vektorer och deras potentiella roll i epidemier och överföring av dengue, Zika, chikungunya och gula febern. Du måste ha erfarenhet av att hantera stora mängder data från olika källor och integrera analys av väder, klimat och hälsa i matematiska epidemiologiska modeller. Du kommer också leda arbetet med att sammanställa den kunskap som erhållits i ett flertal projektrapporter, och eventuella vetenskapliga publikationer.

Kvalifikationer

Doktorsexamen i epidemiologi och folkhälsa samt erfarenhet av akademiskt arbete och forskning som används för analys av klimat- och hälsodata krävs. Dokumenterade erfarenheter av matematisk modellering av myggburna Arbovirus, samt dokumenterad erfarenhet av forsknings och rapportskrivande inom fokusområdet krävs. Ytterligare erfarenhet och kvalifikationer inom global / internationell hälsa önskas. Mycket goda kunskaper i engelska, både skriftligt och talat, är nödvändigt eftersom detta projekt helt och fullt ut kommer att genomföras i en engelsktalande miljö.

Villkor
Tolv månaders anställning med start snarast enligt överenskommelse. Heltid.

Stora delar av projektet genomförs på plats i Karibien.

Ansökan

Ansökan bör innehålla en sammanfattning av den sökandes kvalifikationer och motiv för att ansöka om tjänsten, ett curriculum vitae, samt en lista av vetenskapliga publikationer.

Joacim Rocklöv

Diarienummer

AN 2.2.1-1677-19

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2019-11-20

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.