Huvudmenyn dold.

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Vi söker en förste forskningsassistent till Institutionen för psykologi vid Umeå universitet inom projektet Children and Motor Planning (CHAMP, https://www.umu.se/forskning/grupper/champ/).

Institutionen för psykologi erbjuder en aktiv och kreativ forsknings- och utbildningsmiljö för såväl anställda som studerande.

Närmare information om den verksamhet som bedrivs vid institutionen framgår av vår hemsida https://www.umu.se/institutionen-for-psykologi/.

Anställningen är en visstidsanställning under max två år på heltid. Tillträde enligt överenskommelse, dock senast 2022-09-01.

CHAMP-projektet, finansierat av Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse, använder bland annat funktionell hjärnavbildning (fMRI) för att studera prediktiv förmåga i samband med målinriktade rörelser hos barn/unga med och utan autismspektrumtillstånd (AST). Frågeställningar som berör denna anställning handlar huvudsakligen om identifiering av viktiga hjärnområden/nätverk för sekventiell rörelseplanering/prediktiv kontroll, motoriska föreställningar och observation av andras handlingar hos barn/unga med och utan AST.

Arbetsuppgifterna inbegriper design och utprövning av fMRI protokoll, engagemang i rekrytering av forskningspersoner och datainsamling, analys av hjärnavbildningsdata, samt medverkan i författande av vetenskapliga rapporter och artiklar. Eventuellt kommer laborativa inslag att ingå.

För behörighet krävs att den sökande:

·         Har avlagt doktorsexamen inom psykologi, kognitiv neurovetenskap eller motsvarande med relevans för det aktuella projektet

·         Har gedigen och praktisk erfarenhet av arbete med funktionell hjärnavbildningsteknik (fMRI) som dokumenterats i vetenskapliga publikationer

·         Har dokumenterad erfarenhet av analyser av hjärnavbildningsdata för vetenskaplig publicering, samt goda kunskaper av att arbeta med hjärnavbildningsdata i lämpligt program (såsom SPM, FSL, Freesurfer)

·         Har generell programmeringskunskap

·         Är skicklig i statistik och vetenskaplig kommunikation på engelska, både muntligt och skriftligt

·         Talar flytande svenska i tal och skrift

Meriterande är också att ha erfarenhet av forskning med relevans för individuella skillnader i kognitiva förmågor, av forskning med unga försökspersoner, samt av tvärvetenskapliga studier av hjärnans funktion.

Vi söker en välkvalificerad och högt motiverad medarbetare som har förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med övriga forskargruppen. Stor vikt kommer att läggas vid sökandes samarbetsförmåga och lämplighet för det aktuella projektet.

Enligt överenskommelse, dock senast 2022-09-01

Erik Domellöf

erik.domellof@umu.se

Tove Wedin

tove.wedin@umu.se

Diarienummer

AN 2.2.1-715-22

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2022-05-25

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.