Förste forskningsassistent till institutionen för Geografi

Geografi

senast

2020-01-24

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 25%
  • Ort Umeå

Beskrivning
Institutionen för Geografi vill anställa en förste forskningsassistent på 25% under 1 år. Anställningen ska vara inom forskningsprogrammet Migranters livsförlopp: flyttningar, familj, arbete, utbildning och socialförsäkring i Sverige 1990-2016 (Forte). Programmet fokuserar på integrationsprocesser inom följande områden: geografisk mobilitet inom Sverige, familjebildning, arbetsmarknad, utbildning, och socialpolitiska insatser. Vi analyserar dessa processer med en longitudinell ansats och studerar livsförloppen i Sverige av migranter som anlänt under de senaste decennierna.

Till skillnad från tidigare forskning betraktar vi integration som en flerdimensionell process där händelser i en livsdomän påverkar vad som händer i andra domäner. Vi baserar vår forskning på svenska registerdata, som vi analyserar med statistiska metoder som är speciellt utvecklade för att studera livsförlopp. Denna ansats erbjuder helt nya och mer djupgående insikter om invandrares integration.

Arbetsuppgifter
Deltagande i forskningsprojekt; ansökning av ny databas från SCB, medhjälp vid analys av data, medhjälp vid författande av en vetenskaplig artikel, samt medredaktörskap till författande av populärvetenskaplig forskningsantologi

Kvalifikationer
Doktorsexamen i kulturgeografi, statistik, demografi, sociologi och nationalekonomi eller motsvarande. Tidigare erfarenhet av arbete med kvantitativa data. Erfarenhet i att skriva vetenskapliga och populärvetenskapliga texter.

Övriga önskvärda kvalifikationer
Erfarenhet av arbete med registerdata inklusive kunskaper i ”R”, vetenskapligt skrivande samt tidigare studier inom ämnesområdet migration och integration är meriterande.

Villkor
Anställningen är en tidsbegränsad anställning i ett år (200201-210131, 12 månader, eller enligt överenskommelse) med omfattningen 25%.

Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi. Ansökan ska innehålla:
- Komplett CV inklusive en fullständig publikationslista.
- En forskningsplan som beskriver den sökandes forskningsintressen i relation till anställningen (Max 3 sidor).
- Personligt brev, som inkluderar den sökandes forskningsintressen i relation till anställningen (Max 3 sidor).
- Relevant examensbevis.

200201 eller enligt överenskommelse

Charlotta Hedberg, Universitetslektor

Niclas Svelander, HR

Diarienummer

AN 2.2.1-2064-19

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2020-01-24

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.