"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Förste forskningsassistent

Avdelningen för fysioterapi

Ansök

senast

2023-02-09

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats, läs mer här

Beskrivning

I arbetsuppgifterna ingår att leda och bedriva forskning inom fysioterapi med projektet ”Kognition, rörelsekontroll, och hopptester med multi-tasking efter främre korsbandsskada”. Projektet syftar till att förbättra förståelse för hur främre korsbandsskada påverkar idrottsrelevant rörelsekontroll och hur kognitiva testresultat samt enkätresultat associerar med rörelsekontrollen. I arbetsuppgifter ingår även försökspersonsrekrytering, datainsamling, databearbetning, analys och färdigställande av resultat, manusförfattande och presentation av resultat både nationellt och internationellt. I arbetsuppgifterna ingår även att fortlöpande söka externa medel för finansiering av egen forskning samt finansiering till egen lön. Administrativa uppgifter och uppdrag inom institutionen och Medicinska fakulteten kan komma att ingå. Ledning av personal och verksamhet ingår då forskaren förväntas leda egen forskargrupp.

Stationeringsort är Umeå.

Behörighet

Du som söker skall ha avlagt doktorsexamen i fysioterapi eller annat relevant ämne. Ett krav är även att du har aktiv pågående forskning, samt kan finansiera din egen anställning till minst 90 % med egna forskningsmedel.

Kompetenskrav

För denna anställning krävs kompetens och erfarenhet av 3-dimensionell rörelseanalys med tillämpning av avancerade statistiska metoder involverande funktionell dataanalys.

VillkorFaktaruta

Tillträde

snarast

Löneform

månadslön

Ansökningsdatum

2023-02-09

Diarienummer

AN 2.2.1-132-23

Kontaktperson

Maria Boström

090-7867672

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.