Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Förste forskningsassistenter i Statsvetenskap

Statsvetenskapliga institutionen

Ansök

senast

2022-05-19

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Beskrivning

Statsvetenskapliga institutionen, Umeå universitet, söker två stycken förste forskningsassistenter med inriktning mot politiska partier och regeringar inom infrastrukturprojektet Representative Democracy. Anställningarna är placerade vid Statsvetenskapliga institutionen, Umeå universitet. Tillträde augusti 2022 eller enligt överenskommelse.  

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår att ingå att samla, bearbeta och kvalitetssäkra data, samt att utgöra en aktiv stödjande resurs inom projektet och forskningsmiljön. I detta ingår att koordinera verksamheten och datainsamlingen med de internationella experter som deltar i projektet. Även faktagranskande rapportering ingår i anställningen.  

Anställningen kommer vara placerad vid Statsvetenskapliga institutionen och inom infrastrukturprojektet Representative Democracy (REPDEM). REPDEM är en del av den större infrastruktursatsningen DEMSCORE. Tidigare relaterade projekt och insamlade data finns på hemsidan erdda.org

Undervisning ingår ej. 

Behörighet

Behörig är den som avlagt doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Doktorsexamen ska vara i statsvetenskap eller motsvarande vetenskaplig kompetens som bedöms relevant i förhållande till den forskning som bedrivs inom projektet. 

Ett krav är att sökanden kan uttrycka sig väl på engelska i tal och skrift, meriterande är goda kunskaper i svenska i tal och skrift. 

Bedömningsgrunder  

Bedömningsgrunderna utgörs av vetenskaplig skicklighet, förmåga att arbeta självständigt och bedömd förmåga att bistå projektet. Tidigare erfarenhet av databasbaserad forskning, demonstrerad förmåga av deltagande i forskningssamarbeten och erfarenhet av att koordinera datainsamling är meriterande. En välavvägd skiss på hur den framtida datainsamlingen kan bedrivas i termer av kompletterande variabler är särskilt meriterande.

Till övriga bedömningsgrunder hör god samarbetsförmåga samt erfarenhet från internationella, komparativa projekt på studieområdet representativ demokrati.

Villkor

Anställningen avser heltid under 2 år.

Ansökan

Du ansöker via vårt rekryteringssystem Varbi. En fullständig ansökan ska innehålla: 

  • Personligt brev (som summerar dina kvalifikationer, vetenskapliga intresseområden och motivation att söka detta arbete, max 2 sidor).
  • CV/meritförteckning 
  • Kopia av examensbevis/diplom/betyg
  • En forskningsplan som beskriver hur den sökande skulle gå tillväga för att komplettera REPDEM-data

Bifoga filerna i din ansökan.

Övrigt

Närmare upplysningar lämnas av Torbjörn Bergman, professor, tel. 090-7867617, Johan Hellström, universitetslektor, johan.hellstrom@umu.se, tel. 090-786 78 91, Magnus Blomgren, prefekt, magnus.blomgren@umu.se eller Malin Eklund Wimelius, universitetslektor, malin.wimelius@umu.se. 

Tillträde

Augusti 2022 eller enligt överenskommelse

Kontaktperson

Torbjörn Bergman, professor

0907867617

Diarienummer

AN 2.2.1-686-22

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865365

ST

090-7865296

Ansök

senast

2022-05-19

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.