Huvudmenyn dold.

Förste forskningsingenjör, 2 år

Institutionen för medicinsk kemi och biofysik

senast

2022-02-20

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Beskrivning
Institutionen för medicinsk kemi och biofysik vid Umeå universitet, söker en första forskningsingenjör 2 år på heltid.

Arbetsuppgifter

Projektet, DNA byggstenar och genomets stabilitet, innebär studier av dNTP metabolism.

Arbetsuppgifterna består av analyser av ribonukleotid- och deoxyribonukleotidnivåer i olika organismer såsom jäst och möss, bestämning av ribonukleoidreduktas aktivitet, cellodling, avel av möss, genotyping, synkronisering av celler, analys av cellcykel med hjälp av flödescytometri, DNA kloning, sekvensering av DNA, Western blot, samt handledning av studenter och forskarstuderande i olika praktiska moment.

Den sökande ska ha doktorsexamen i medicinsk kemi, biokemi eller motsvarande.

Den sökande ska ha god förståelse av ribonukleotidreduktas systemet, thioredoxin systemet och nukleotidmetabolismen i eukaryota celler, proteinrening, cellodling och cellsynkronisering. den sökande ska även ha god förståelse av Western blotting, immunoprecipitering, DNA kloning, samt analys av ribo- och deoxyribonukletider.

Vi söker en person som har god förmåga att arbeta självständigt såväl som god förmåga att samarbeta med andra. Personen ska ha god organisationsförmåga och kunna uttrycka sig på svenska och engelska i både tal och skrift. Erfarenhet av mass-fotometri är meriterande.

Villkor

Tidsbegränsad anställning, 2 år, start 1 april eller enligt överenskommelse.

Ansökan görs elektroniskt (via systemet Varbi).

Sista ansökningsdag är: 2022-02-20.

Tillämpning

Ansökan ska innehålla följande:

• På en A4-sida lyfta du fram dina specifika kvalifikationer och motivation för tjänsten

• Intygat exemplar av doktorsexamen

• Curriculum Vitae innehåller en fullständig lista över publikationer

• Namn på minst 2 referenspersoner

För frågor, vänligen kontakta:

Andrei Chabes, Institutionen för medicinsk kemi och biofysik, Umeå universitet
E-post: andrei.chabes@umu.se

Vi välkomnar din ansökan!

1 april eller enl överenskommelse

Andrei Chabes

Diarienummer

AN 2.2.1-26-22

Löneform

månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2022-02-20

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.