Huvudmenyn dold.

Förste forskningsingenjör, 2 år

Institutionen för medicinsk kemi och biofysik

senast

2022-07-19

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Institutionen för medicinsk kemi och biofysik söker en Förste forskningsingenjör. Anställningen är 2 år med start september 2022, eller enl överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Projektet rör studier av transkriptionella reglerproteiner och proteiner i mediatorkomplexet från Arabidopsis thaliana och deras betydelse vid svar på olika stress-situationer. Arbetsuppgifterna består av att utföra olika tekniker som biokemisk proteinrening och karaktärisering av mediatorkomplexet, metabolomik, RNA-sekvensering, RT-qPCR, kromatin immunprecipitering/storskalig sekvensering och karaktärisering av fenotyper i mutanter.

Den sökande ska ha doktorsexamen i växtbiologi, agronomi eller likvärdigt.

Den sökande ska ha praktisk erfarenhet av odling av Arabidopsis thaliana, generering, fenotypisk karaktärisering av arabidopsismutanter, hormonell signallering i växter, arbete med molekylärbiologiska/biokemiska tekniker i växter, funktionell växtgenomik och utveckling av transgena växter, arbete med abiotisk stress i växter, samt mikroskopi och cellulär lokalisering av proteiner. Sökande ska även ha erfarenhet av arbete med metabolomik och storskalig sekvensering, både vad gäller utförande av de laborativa momenten och analys av erhållen data. Dokumenterad erfarenhet av arbete med programmering i R är ett krav.

Erfarenhet av arbete med transkriptionella reglerproteiner, speciellt mediatorkomplexet är meriterande. Sökande bör ha erfarenhet av kloning, expression och rening av rekombinanta proteiner i E.coli.

Ansökan

Du ansöker genom vårt e-rekryteringssystem senast den 19 juli 2022. Din ansökan ska innehålla:

• Ett personligt brev som förklarar varför du är intresserad av anställningen samt hur du uppfyller ovanstående kriterier (inte mer än en A4-sida).
  • Ett CV med din akademiska utbildning och tidigare anställningar.
  • Doktorsexamensbevis
  • Annan relevant dokumentation som du vill föra fram för att styrka din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Mer om oss

För ytterligare information kontakta Stefan Björklund (stefan.bjorklund@umu.se).

Välkommen med din ansökan!

enl överenskommelse

Stefan Björklund

Diarienummer

AN 2.2.1-1052-22

Löneform

månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2022-07-19

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.