"False"
Hoppa direkt till innehållet
printicon
Huvudmenyn dold.

Förste forskningsingenjör (20%) – antiviral immunitet

Institutionen för klinisk mikrobiologi

Ansök

senast

2023-06-08

  • Typ av anställning Särskild visstidsanställning
  • Omfattning 20%
  • Ort Umeå

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.

Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.

Är du intresserad av att veta mer? Läs mer om Umeå universitet som arbetsplats.

 

Beskrivning

Forskningen kommer att utföras vid Institutionen för klinisk mikrobiologi (umu.se)  Mattias Forsell Lab (umu.se) Umeå universitet, inom en forskargrupp som fokuserar på en förbättrad förståelse av humorala immunsvar mot infektion och vaccination av människor. I samarbete med forskare från Helsingfors, Finland, kommer du att engageras i projekt som undersöker hur antivirala antikroppar kan skydda mot hantavirusinfektion.

Arbetsuppgifter

Klinisk mikrobiologi söker en förste forskningsingenjör 20% under 8 månader, start omgående. Projekten är en del av ett samarbetsprojektet ”Prometheus” som finansieras av National Institutes of Health, USA. Vi har tidigare skapat monoklonala antikroppar som är brett neutraliserade av olika hantavirus (Mittler et al. Science Translational Medicine, 2022). Tjänsten innebär att fortsätta denna forskning för att bättre förstå varför människor men inte sorkar blir sjuk av infektionen, samt verkningsgrad av monoklonal antikroppsterapi mot hantavirusinfektioner.

Kvalifikationer

Du ska ha avlagt doktorsexamen inom biokemi, strukturbiologi, cell- och molekylärbiologi, genetik eller relaterad disciplin. Du måste vara flytande i tal och skrift på engelska. Eftersom projektet kommer att inkludera samarbeten måste du även kunna arbeta produktivt i ett team och därför ha en god förmåga att samarbeta. Utmärkta kommunikationsförmågor krävs för att interagera effektivt med kollegor och kamrater, inklusive kollegor från kompletterande forskningsområden. God initiativförmåga är ett krav.

Meriterande 
Erfarenhet av arbete med infektion- och behandlingsstudier i sorkar är starkt meriterande. Då hantavirusinfektioner utförs i laboratorium med säkerhetsklass 3 är erfarenhet av detta av största vikt. Du bör uppvisa starka relevanta forskningsresultat, vilket framgår av första författarskap i publikationer som presenterar banbrytande nya forskningsresultat eller nya molekylärbiologiska verktyg, med tonvikt på hantavirus.

Mer om anställningen
Anställningen är en tidsbegränsad anställning på 20% under 8 månader. Tjänsten medför aktivt samarbete med Helsingfors fram till och med januari 2024. Tjänsten ska startas omgående.

Ansökan
Ansökan ska innehålla:

  1. Ett personligt brev som förklarar varför du är intresserad av anställningen, hur du kan bidra till projektet samt i vilken riktning du vill utveckla det (högst 1 A4 sida).
  2. Ett CV som beskriver akademisk utbildning och tidigare anställningar.
  3. Din publikationslista.
  4. En kopia av doktorsexamen och andra relevanta examensbevis.
  5. Namn och kontaktinformation med e-postadresser för två eller tre akademiska referenser.
  6. Annan relevant dokumentation som du vill inkludera till stöd för din ansökan.

Ansökan ska vara skriven på svenska eller engelska (helst).

Ansökan ska göras via vårt e-rekryteringssystem Varbi och vara inkommen senast den 8 juni 2023.

Information

För ytterligare information om detta projekt, vänligen kontakta
Mattias Forsell  mattias.forsell@umu.se

Välkommen med din ansökan!

Faktaruta

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Ansökningsdatum

2023-06-08

Diarienummer

AN 2.2.1-1010-23

Kontaktperson

Mattias Forsell

073-0211221

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.