Huvudmenyn dold.

Förste Forskningsingenjör (50%) med fokus på metagenomik hos svampar

Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap

senast

2021-12-03

• Typ av anställning Visstidsanställning 3-6 månader
  • Omfattning 50%
  • Ort Umeå

Vi söker en förste forskningsingenjör med fokus på metagenomik hos svampar. Anställningen är på deltid, 50%, och är begränsad till 6 månader. Anställningen startar 1 januari 2022 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är den 3 december, 2021.

Arbetsuppgifter
Du kommer att analysera storskaliga metagenomikdata med fokus på identifiering och karaktärisering av svampar. Data kommer från Illuminabaserad shotgun-sekvensering av luftfilter och består av en 40-årig tidsserie. Arbetsuppgifterna kommer främst att bestå av dataanalys såsom read-mappning, k-merbaserad klassificering och tidsserieanalys. Resultat kommer att publiceras i öppna granskade forskningstidskrifter.

Kompetenskrav
En filosofie doktorsexamen i relevant område såsom biologi, molekylärbiologi, bioteknologi eller motsvarande krävs. Dessutom ska minst ett års erfarenhet av post-doktoral forskning inom metagenomik hos svampar samt erfarenhet av programmering i Python och R finnas. Flytande kunskaper i engelska, i både tal och skrift, är ett krav. Vi söker en självständig person som är van att ta egna initiativ i arbetet.

Erfarenhet att använda dataprogram för read-mappning, k-merbaserad klassificering och multivariat dataanalys är meriterande.

Så här ansöker du
Du ansöker via vårt rekryteringssystem. Din ansökan ska innehålla:

• Personligt brev med presentation av dig själv, samt en motivering till varför du söker anställningen.
  • En meritförteckning (CV) med kontaktuppgifter
  • En publikationslista
  • Kopior av relevanta certifikat

Sista ansökningsdag är 2021-12-03.

Kontakt
Upplysningar om anställningen lämnas av Dr. Per Stenberg, 090-7869646, per.stenberg@umu.se.

Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap bedriver forskning och forskarutbildning inom ekologi, miljövetenskap och naturgeografi. Institutionen har ca 140 anställda. För mer information besök www.emg.umu.se

2022-01-01 eller enligt överenskommelse

Per Stenberg

Diarienummer

AN 2.2.1-1686-21

Löneform

Fast månadslön

Fackliga kontakter

SACO

ST

SEKO

senast

2021-12-03

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.