Hoppa direkt till innehållet
printicon

Förste forskningsingenjör för cryo-EM, 50%

Kemiska institutionen

Ansök

senast

2019-11-21

  • Typ av anställning Visstidsanställning 3-6 månader
  • Omfattning 50%
  • Ort Umeå

Kemiska institutionen söker en förste forskningsingenjör med erfarenhet av elektronmikroskopi som ska arbeta vid Umeå Core facility for Electron Microscopy (UCEM). Anställningen finansieras med anslag från Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse (KAW) för projektet CryoNET, som stöder utbildning och samverkan i ett skandinaviskt närverk för kryo-elektronmikroskopi (Cryo-EM). Anställningen avser deltid 50% och är tidsbegränsad till och med 2020-06-30. Ansök senast 2019-11-21.

Arbetsuppgifter
Som förste forskningsingenjör kommer du att förse forskare med expertråd i planeringen och genomförandet av Cryo-EM, elektrontomografi och bildanalyser, huvudsakligen inom medicinska och biologiska forskningsområden. Du kommer att vara delaktig i undervisning på kortare metodikkurser på forskarutbildningsnivå och användarträning i elektronmikroskopi (EM). Arbetet innebär att administrera kurser och användarstöd för doktorander och postdoktorer samt att fungera som en kontaktperson för pågående facilitetsprojekt och samarbeten mellan imaging faciliteter i Sverige. Arbetsuppgifterna kommer även att omfatta installation, drift och underhåll av instrument samt att bistå forskare i beredning av EM-prover, datasamling, och bildanalyser, huvudsakligen inom struktur-, mikro- och cellbiologi. Arbetet innebär självständig planering och genomförande av experiment tillsammans med forskare. Arbetsspråket är engelska.

Kompetenskrav
Vi söker dig med doktorsexamen i strukturbiologi, molekylärbiologi eller motsvarande. Du har stor erfarenhet av EM samt molekylärbiologiska metoder, det vill säga proteinkemiska analysmetoder och mikroskopi. Mycket god datorvana med fokus på bildanalys för EM 3D-rekonstruktion krävs. En god kommunikationsförmåga, pedagogisk erfarenhet samt att obehindrat kunna uttrycka sig på engelska i tal och skrift är också krav. Vi söker dig som är målmedveten och serviceinriktad. Du ska kunna ta egna initiativ och ansvar för experimentellt arbete och planera undervisning. Du är välorganiserad och uppskattar att arbeta i grupp. Stor vikt läggs på teknisk kompetens och en personlig motivation för att arbeta med forskningsinfrastruktur.

Villkor
Anställningen avser deltid 50% och är tidsbegränsad till och med 2020-06-30. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför du söker anställningen, CV, examensbevis inklusive doktorsexamen, andra relevanta intyg och betyg samt namn och kontaktinformation till minst två referenspersoner.

Ansökan ska göras via vårt e-rekryteringssystem Varbi och vara inkommen senast den 21 november 2019.

Närmare upplysningar lämnas av UCEM samordnare Linda Sandblad, tfn: 090-7867107 eller e-post: linda.sandblad@umu.se.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Diarienummer

AN 2.2.1-1610-19

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2019-11-21

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.