Förste forskningsingenjör för projekt om naturlig variation, 6 månader

• Typ av anställning Visstidsanställning 3-6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå
Umeå Plant Science Centre (UPSC) är ett internationellt erkänt centrum inom området experimentell växtbiologi. Inom UPSC är forskning om växters cell- och molekylärbiologi, speciellt på skogsträd, ett profilområde. Institutionen för fysiologisk botanik söker nu en förste forskningsingenjör med växtfysiologisk inriktning för anställning på heltid i 6 månader. Sista ansökningsdag är 2019-01-31. Tillträde 2019-03-06 eller enligt överenskommelse.

Beskrivning

Projektet handlar om Naturlig variation i vedbildning i asp. Molekylära, genetiska och statistiska analyser bedrivs i asp för att identifiera genetisk variation som kan associeras till variation i vedegenskaper. Validering av resultat görs också i Arabidopsis thaliana.

Arbetsuppgifter

Arbetet innehåller flera olika typer av rekombinant DNA och molekylära tekniker på DNA och RNA nivå in vivo och in vitro, odling av växtmaterial i växthus och in vitro, analys av vedkemi, analys av genomdata från assiociationsanalyserna och analys av Arabidopsis mutanter.

Kvalifikationer

Du har doktorsexamen inom växtfysiologi eller motsvarande. Tidigare erfarenhet i molekylära tekniker så som qPCR, RT-PCR, Arabidopsis mutantteknologi, (steril)odling av växtmaterial och fenotypisk karakterisering av vedegenskaper krävs. Ytterligare krav är tidigare erfarenhet av ”association mapping” och statistiska analyser som ingår i det, mikroskopi (ljus och konfokalmikroskopi) och matematisk modellering. Kunskaper och tidigare erfarenhet av xylemutveckling är önskvärt.

Det är viktigt att du är kommunikativ, har lätt för att samarbeta och samtidigt har en god förmåga att kunna arbeta självständigt och ta eget ansvar.

Ansökan

Ansökan skall innehålla (1) ett personligt brev (2) CV med full publikationslista och kopior på relevanta examen (3) en beskrivning av forskningserfarenhet (4) Redogörelse för forskningsintresse (5) Kontaktinformation till två referenspersoner.

Välkommen med din ansökan.

2019-03-06

Hannele Tuominen