Förste forskningsingenjör, fysik, 12 månader

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Vid Institutionen för Fysik bedrivs en stark och expanderande forskning med flera olika inriktningar, till exempel organisk elektronik, nanoteknik, fotonik och teoretisk fysik. Till institutionen för fysik hör också Integrated Science Lab, IceLab, där vi arbetar med att lösa problem inom livsvetenskaperna med redskap från fysik, matematik och ekologi.

Institutionen för fysik utlyser en anställning som förste forskningsingenjör för ett projekt inriktat mot att utveckla modeller för att vidareutveckla våra kartläggningsverktyg för att studera hur marina bioregioner varierar över evolutionära tidsskalor. Anställningen avser heltid och är tidsbegränsad till 12 månader med tillträde 2020-01-01, eller enligt överenskommelse.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Inom detta projekt kommer du att vidareutveckla våra kartläggningsverktyg för att studera hur marina bioregioner varierar över evolutionära tidsskalor. Vi kommer att använda metoderna för att bättre förstå komplexa interaktionerna mellan plattektonik, klimatförändringar och marin biodiversitetsdynamik. IceLab erbjuder en kreativ och stimulerande miljö för interdisciplinär forskning som ger stora möjligheter att utforska och förverkliga andra projekt också.

Kompetenskrav
Du ska ha en doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen i tillämpad matematik, biologi, geologi eller angränsande ämne. Du har en gedigen bakgrund i paleobiologi med intresse för ryggradslösa djur och marin biogeografi. Erfarenhet av nätverksanalys är nödvändig. Du ska vara en skicklig programmerare med moderna programmeringsspråk. Du ska också vara intresserad av att samarbeta interdisciplinärt och måste vara både motiverad och kunna forska såväl självständigt som en del i en forskargrupp. Ett krav är att du måste kunna både tala och skriva engelska flytande.

Ansökan ska innehålla:
1. Följebrev med kort beskrivning av dina kvalifikationer och intressen för vetenskaplig kommunikation, samt en motivering varför du söker (max två sidor).
2.
CV med publikationslista.
3.
Kopior på examensbevis.
4.
Kopia av doktorsavhandlingen.
5.
Namn och kontaktuppgifter till två referenspersoner.

För mer information kontakta Martin Rosvall, martin.rosvall@umu.se

Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi och vara inkommen senast 2019-11-22.

2020-01-01 eller enligt överenskommelse

Martin Rosvall

070-2391973

Diarienummer

AN 2.2.1-1659-19

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2019-11-22

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.