Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 9 april 2020)

Förste forskningsingenjör i fluvial morfologi

Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap

senast

2020-04-16

• Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Vi söker efter en förste forskningsingenjör som ska utföra en fältstudie för att analysera morfologiska karakteristiska av blockiga semialluviala vattendrag i Sverige. Anställningen är på heltid och är begränsad till tolv månader. Anställningen startar 15 maj 2020 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är den 7 april, 2020.

Beskrivning
Du kommer att utföra en morfologisk analys av blockiga semialluviala vattendrag för att avgöra potential för självorganisering av, t.ex. fårans bredd, lutning, utskjutning av block samt sedimentens storleksfördelning. Detta projekt har betydelse för förståelse av dynamik av  vattendrag samt vägledning av vattendragsrestaurering. Många vattendrag i norra Sverige är semialluviala eftersom de innehåller mycket grovt moränmaterial som sällan transporteras av flöden i vattendrag. Nästan alla vattendrag nedanför fjällen har påverkats av timmerflottning (t.ex. kanalisering och sprängning), och när dessa vattendrag nu ska restaureras finns det få referensvärden. Du kommer att utföra en detaljerad fältanalys (morfologi, sedimentstorlekt, jordart) av opåverkade vattendrag i norra Sverige för att fastställa morfologiska parametrar samt eventuella samband mellan dessa morfologiska parametrar. Du kommer också att ansvara för att sprida resultaten i form av en forskningsartikel samt att bidra med data och råd för en rapport om vattendragsrestaurering i Sverige.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har doktorsexamen i fluvial morfologi, geovetenskap, naturgeografi eller motsvarande. Du ska kunna leda en fältkampanj, använda avvägningsinstrument (t.ex. totalstation) och analysera data med GIS och statistik. Vi ser också att du kan arbeta väl med andra liksom självständigt. Du behöver ha mycket goda skriftliga och muntliga kunskaper i engelska samt B-körkort. Det är meriterande om du har dokumenterad kunskap om vattendragsmorfologi och erfarenhet med branta, bergs- eller grova vattendrag.

Ansökan
Ansökan, skriven på svenska eller engelska, ska vara oss tillhanda genom vårt rekryteringssystem senast den 7 april 2020.

Ansökan ska innehålla:

• Personligt brev – inkl. sammanfattning (en sida) av tidigare forskning och nuvarande och framtida forskningsintressen.
  • CV med akademiska kvalifikationer och beskrivning av forskningsområden.
  • Elektronisk kopia av doktorexamensbevis (eller intyg om genomförda doktorandstudier)
  • Publikationslista (med tre mest relevanta för projektet markerade)

Kontakt
Vid frågor om anställningen, vänligen kontakta:  Dr. Lina Polvi Sjöberg (lina.polvi@umu.se).

Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap bedriver forskning och forskarutbildning inom ekologi, miljövetenskap och naturgeografi. Institutionen har ca 140 anställda.

2020-05-15 eller enligt överenskommelse

Lina Polvi Sjöberg, Universitetslektor

Diarienummer

AN 2.2.1-420-20

Löneform

Fast månadslön

Fackliga kontakter

ST

SEKO

SACO

senast

2020-04-16

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.