Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 21 oktober 2020)

Förste forskningsingenjör inom resurshantering för distribuerade system

Institutionen för datavetenskap

senast

2020-11-01

• Typ av anställning Visstidsanställning 3-6 månader
  • Omfattning 40%
  • Ort Umeå

Förste forskningsingenjör inom resurshantering för distribuerade system

Institutionen för datavetenskap är en starkt växande dynamisk institution med 130 anställda från mer än 20 olika länder. Vi bedriver utbildning och forskning inom ett brett spektrum av det datavetenskapliga området.

Anställningen avser 40 % av heltid, och är tidsbegränsad till och med 2021-02-28. Tillträde 2020-11-01 eller enligt överenskommelse.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Denna person ska arbeta inom området resurshantering för distribuerade system, med inriktning mot autonoma resurshanteringssystem för högpresterande datorsystem. Arbetsuppgifterna innefattar forskning, utveckling och utvärdering av prestandaoptimerande resurshanteringssystem, i synnerhet med fokus på hantering av dataintensiva workloads. Ansatsen inkluderar att dra nytta av styrkor från resurshanteringssystem för såväl traditionella HPC-system som molndatacenter, inklusive dynamisk resursallokering för att öka systemens nyttjandegrad. Förutom egen forskning inkluderar arbetet att ge stöd till andra forskare i forskargruppen för distribuerade system.

Kompetenskrav

• Doktorsexamen i datavetenskap eller motsvarande med inriktning mot resurshantering för högpresterande datacenter.
  • Bred expertis inom datavetenskap med inriktning resurshantering mot högpresterande datacenter.
  • Dokumenterad vetenskaplig kompetens (vetenskapliga publikationer) inom dynamisk (elastisk) resursallokering för HPC-miljöer samt hantering av dataintensiva workloads.

Ansökan

Ansökan skall göras via e-rekryteringssystemet MyNetwork Pro och vara inkommen senast 2020-11-01.

En fullständig ansökan ska innehålla:

• Ett personligt brev som beskriver varför du är lämplig för den utlysta anställningen
  • Curriculum Vitae (CV)
  • Kopior av examensbevis
  • Kontaktinformation till två referenspersoner
  • Annan relevant information, såsom dokumentation av mjukvaruutvecklings-erfarenheter

Närmare upplysningar lämnas av Professor Erik Elmroth, tel:090-7866986, e-post: elmroth@cs.umu.se.

2020-11-01 eller enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan!

2020-11-01 eller enligt överenskommelse

Erik Elmroth

Diarienummer

AN 2.2.1-1282-20

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2020-11-01

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.