Huvudmenyn dold.

• Typ av anställning Visstidsanställning 3-6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Umeå marina forskningscentrum (UMF) är en arbetsenhet vid Umeå universitet, med uppgift att stödja marin forskning, utföra miljöanalys samt sprida information om forskning och miljötillståndet i havet med fokus på Bottniska viken. I vårt uppdrag ingår att vara Umeå universitets enhet inom Havsmiljöinstitutet (HMI).

UMF och HMI ligger i Norrbyn, 40 km söder om Umeå, och har 20 anställda. Vi behöver nu anställa förste forskningsingenjör för vårt Forsknings- och Utbildningsstöd. Du har en filosofie doktorsexamen inom ekologi med akvatisk inriktning, erfarenhet av mesokosm-experiment, sensorteknik och provtagning till havs. Sista ansökningsdag är 2022-02-03. Anställningen är tidsbegränsad till 2022-05-31.

Arbetsuppgifter
Du kommer ge vetenskapligt stöd till forskning och utbildning inom marin vetenskap. Uppgifterna omfattar utformning. planering, genomförande och utvärdering av större experiment och fältprovtagningar. Främst kommer de nyligen utvecklade utomhus-mesokosmerna från EU-projektet Aquacosm att testas under ett vinterexperiment. Vid experimenten kommer du att utföra analyser av biologiska som kemiska variabler. Där ingår ansvar för planering, kalibrering, kvalitetssäkring och utvärdering av data. Mätningar använder också i flera fall avancerade sensorsystem både i experimentell miljö som i fält. Du arbetar i nära samarbete med nationella som internationella forskargrupper, vilket periodvis kräver omfattande engagemang och social kompetens.

Kompetenskrav
Du har en filosofie doktorsexamen i ekologi med akvatisk inriktning. Minst ett års erfarenhet av experimentellt och tekniskt arbete kopplat till mesokosmanläggningar, biologiska och kemiska analyser ska finnas dokumenterad. B-körkort samt goda kunskaper i svenska och engelska krävs.

Övriga kvalifikationer
Goda personliga egenskaper vad gäller samarbetsförmåga, flexibilitet och pedagogisk förmåga, skriftlig som muntlig. Erfarenhet av arbete med forskargrupper och projektledning är en fördel, liksom båtar, provtagning till havs och på is. Kompetens inom biologisk och kemisk analys med erfarenhet av kalibrering och kvalitetssäkring på ett ackrediterat laboratorium värderas högt. Vi värdesätter också erfarenhet av och skicklighet i arbete på laboratorium med sensorer, scintillationsräknare, och epifluorescens-mikroskopi.

Så här söker du
Du ansöker via vårt rekryteringssystem. Din ansökan ska innehålla:

• Personligt brev med presentation av dig själv, utbildning, arbetslivserfarenhet samt en motivering till varför du söker anställningen.
  • En meritförteckning (CV) med utbildning, examina, publikationslista, anställningar, dokumenterad kompetens enligt Kompetenskrav, språkliga färdigheter och typ av körkort
  • Bevis för filosofie doktorsexamen enligt kompetenskrav

Upplysningar om anställningen lämnas av Johan Wikner, 090-786 7980, johan.wikner@umu.se, eller Henrik Larsson, 090-789 7997, henrik.larsson@umu.se.

2022-02-15 eller enligt överenskommelse

Johan Wikner

Henrik Larsson

Diarienummer

AN 2.2.1-12-22

Löneform

Fast månadslön

Fackliga kontakter

SACO

SEKO

ST

senast

2022-02-03

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.