Huvudmenyn dold.

Förste forskningsingenjör till labb

Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin

senast

2022-10-14

• Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar. Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer här

Vi söker nu en förste forskningsingenjör till Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin. Vi arbetar i forskningsnätverket Translationellt forskningscentrum TRC och har våra lokaler i sjukhusområdet i hus 6M. Provanställningen kan komma att tillämpas.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter är att utföra grundläggande laborativt arbete inom lungmedicinsk forskning. Det innebär handhavande och analyser av insamlat biologiskt material (blod, sköljvätska från luftvägarna, biopsier), cellodling av primärkulturer, uppsättande av nya analysmetoder inom forskningsområdet, sammanställning och statistisk bearbetning av analysdata.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är disputerad forskare med basal utbildning inom medicin, till exempel civilingenjör inom teknisk biologi/biomedicin, BMA eller motsvarande. Ett krav är också att du har gedigen kunskap inom sedvanligt våtlabsarbete som provhantering, centrifugering, cellräkning, ELISA, PCR och biobanksarbete.

Det är meriterande att du har specifik erfarenhet inom lungmedicinsk forskning och särskilt kunskap inom immunhistokemi och flödescytometri samt kunskap om genetiska data och de vanligaste analysprogrammen för dessa, liksom erfarenhet av olika genetiska analyser samt hur genetiskt material hanteras.

Faktaruta

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Ansök senast

2022-10-14

Diarienummer

AN 2.2.1-1438-22

Anders Blomberg, prefekt

090-7867051

Fackliga kontakter

SACO

090-7865365

SEKO

090-7865296

ST

090-7865431

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.