Hoppa direkt till innehållet
printicon

Förste forskningsingenjör

Institutionen för medicinsk kemi och biofysik

Ansök

senast

2019-09-25

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100 %
  • Ort Umeå

Projektbeskrivning

Vår forskargrupp studerar de strukturella och molekylära mekanismerna hos DNA polymeras epsilon från jäst. Det övergripande målet med vårt arbete är att erhålla en ökad kunskap om hur det eukaryota genomet är duplicerat under DNA replikationen. Det finns en tydlig cancerrelevans eftersom det nyligen fastställdes att mutationer i exonukleas-domänen hos Pol epsilon ger en predisposition för kolorektalcancer.

Arbetsuppgifter

Projektet kommer att involvera molekylärbiologiska, biokemiska och strukturbiologiska tekniker, så som kloning, uttryck och rening av proteiner, samt till stor del röntgenkristallografi. Röntgenkristallografi är den viktigaste metoden i detta projekt som har som mål att på atomär nivå beskriva hur DNA polymeras epsilon bygger DNA.

Kvalifikationer

För behörighet krävs avlagd doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen inom biokemi eller strukturbiologi. Den sökande ska ha praktisk erfarenhet av proteinrening och röntgenkristallografi. Den sökande ska uppvisa dokumenterad erfarenhet av att bestämma strukturer av ett DNA polymeras, bundet till DNA och med en dNTP i den aktiva ytan. Erfarenhet att arbeta med Family B Polymeraser är starkt meriterande. Den sökande måste behärska engelska både muntligt och skriftligt.

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar skrivna på engelska eller svenska: 1. Ett kort personligt brev med motivering för ansökan. 2. Curriculum vitae med publikationslista 3. Kopior av examensbevis, inklusive doktorsexamen. 4. Kontaktuppgifter till minst två referenspersoner. 

 Anställningen är på två år med tillträdesdatum enligt överenskommelse.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

Erik Johansson

090-786 66 38

Diarienummer

AN 2.2.1-1247-19

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2019-09-25

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.