Hoppa direkt till innehållet
printicon

Förste forskningsingenjör

Institutionen för medicinsk kemi och biofysik

Ansök

senast

2019-09-25

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Projektbeskrivning

Vår forskargrupp studerar de strukturella och molekylära mekanismerna bakom horisontell genöverföring via typ 4 sekretionssystem. Med bakgrund av den snabbt ökande antibiotikaresistensen hos bakterier idag, är det viktigt att förstå de grundläggande funktionerna hos de mycket stora proteinkomplex som står för själva överföringen.

Det övergripande målet med vårt arbete är att uppnå en strukturell och funktionell förståelse av typ 4 sekretionssystem från gram-positiva bakterier. Projekten i gruppen involverar molekylärbiologiska, biokemiska och strukturbiologitekniker, så som kloning, uttryck och rening av (membran)proteiner, kalorimetri, EMSA samt röntgenkristallografi och elektronmikroskopi.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med bland annat:

  • Designa och genomföra experiment inom biokemi och molekylärbiologi på typ 4 sekretionssystem
  • Bearbeta och analysera resultat och data, samt kommunicera dem till handledare och andra medlemmar i gruppen
  • Handleda studenter
  • Skriva vetenskapliga artiklar
  • Strukturera och organisera det dagliga laborativa arbetet

Kvalifikationer

För behörighet krävs avlagd doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen inom biokemi eller strukturbiologi. Då du förväntas utforma och genomföra projekt självständigt men också i nära samarbete med gruppledare och andra medlemmar i teamet är självständighet och en god samarbetsförmåga ett krav. Goda kunskaper i engelska i både tal och skrift krävs. Den sökande ska ha praktisk erfarenhet av att arbeta med uttryck och rening av membranproteiner, samt ha erfarenhet av att rekonstituera membranproteiner i vesiklar för vidare funktionella studier. Dokumenterade erfarenheter inom biokemi (kloning, EMSA, SEC-MALS, transport assays, western blotting samt arbete med nanodiscs) samt erfarenhet av att jobba med gram-positiva bakterier är starkt meriterande. En god publikationslista är önskvärd. Tidigare erfarenhet av att handleda studenter är positivt.

Ansökan

Ansökan ska bestå av följande handlingar skrivna på engelska eller svenska: 1. Ett kort personligt brev med motivering för ansökan. 2. Curriculum vitae med publikationslista. 3. Kopior av examensbevis, inklusive doktorsexamen. 4. Kontaktuppgifter till minst två referenspersoner.

Anställningen är på två år med tillträdesdatum enligt överenskommelse.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

Dr Ronnie Berntsson

+46 90 7865235

Diarienummer

AN 2.2.1-1246-19

Löneform

Månadslön

Ansök

senast

2019-09-25

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.