Hoppa direkt till innehållet
printicon

Förste forskningsingenjör

Institutionen för medicinsk kemi och biofysik

Ansök

senast

2019-12-20

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Beskrivning

Det övergripande syftet med detta projekt är att undersöka den molekylära mekanismen som leder till bildandet av patogena mtDNA-deletioner.

Anställningen är på två år på heltid med tillträdesdatum efter överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna kommer att omfatta arbete med human cellkultur, konfokalmikroskopi, nukleinsyrabaserad in vitro proteinbiokemi och G-quadruplex-DNA in vitro och in cellulo analys.

Kvalifikationer

Behöriga att ansöka är personer med en doktorsexamen i genetik eller molekylärbiologi. Kandidaten bör ha en stark bakgrund inom cell- och molekylärbiologi, inklusive erfarenhet av arbete med mänsklig cellkultur och proteinanalys. Erfarenhet av epifluorescens och konfokalmikroskopi och in vivo cellavbildning är ett krav. Kunskaper om rekombinant proteinuttryck och rening med användning av mänskliga- och insektsceller som expressionssystem, samt erfarenhet av nukleinsyrebaserade in vitro proteinbiokemi experiment. Erfarenhet av arbete med mitokondriell metabolism och olika tekniker för att hantera mitokondriell funktionalitet kommer att betraktas som en merit. Goda kunskaper i engelska, både muntliga och skriftliga, goda kunskaper i experimentell design, och förmåga att arbeta självständigt.

Tidigare erfarenhet av arbete i en internationell forskargrupp och erfarenhet inom fältet av sekundära DNA-strukturer är en stark merit.

 

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

Andrei Chabes

073-6205446

Diarienummer

AN 2.2.1-1794-19

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2019-12-20

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.