Hoppa direkt till innehållet
printicon

Förste forskningsingenjör

Institutionen för medicinsk kemi och biofysik

Ansök

senast

2020-01-29

  • Typ av anställning Visstidsanställning 3-6 månader
  • Omfattning 100 procent
  • Ort Umeå

Beskrivning

Projektet rör expression och rening av transkriptionella reglerproteriner och proteiner i mediatorkomplexet från växter.

Anställningen är placerad vid Institutionen för medicinsk kemi och biofysik.

Anställningen är på heltid på sex månader med tillträdesdatum enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Expression och biokemisk rening av transkriptionella reglerproteiner och proteiner i mediatorkomplexet från Arabidopsis thaliana. Interaktioner ska studeras med hjälp av olika tekniker som co-immunprecipitering, surface plasmon resonance (Biacore) och electrophoresis mobility shift assays (EMSA). Projektet innefattar även biokemisk rening av Mediatorkomplexet från olika typer av Arabidopsis thaliana-mutanter och strukturbestämning av dessa med hjälp av cryoelektronmikrosopiska metoder.


Kvalifikationer

Doktorsexamen i biokemi. Sökande ska ha erfarenhet av odling av, och rening av proteinkomplex från Arabidopsis thaliana. Sökande ska även ha erfarenhet av kloning, expression och rening av rekombinanta proteiner i E.coli. Sökande bör ha kunskap om strukturbestämning av proteinkomplex med hjälp av cryo-elektronmikroskopi.

Kontaktperson

Andrei Chabes

073-6205446

Diarienummer

AN 2.2.1-24-20

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2020-01-29

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.