Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 21 oktober 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

Förste forskningsingenjör

Institutionen för klinisk mikrobiologi

Ansök

senast

2020-10-26

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100 %
  • Ort Umeå

Beskrivning

Institutionen för klinisk mikrobiologi söker en förste forskningsingenjör (heltid, vikariat under föräldraledighet, 12 månader).

Projekt

Antiviralutveckling

Arbetsuppgifter

Du kommer att medverka i forskning om antiviralutveckling för antiviraler som är generella för flera virus. Samarbete med Kemiska institutionen vid Umeå universitet (Tek-Nat fakulteten). Analys av infektion med IF, qPCR, antikroppar, virusodling. Antiviral screening med bibliotek av kemiska föreningar. Analys av inhiberingskapaciteten för föreningarna avseende olika virus (SARS-CoV-2, ZIKV, ONNV, CHIKV, RVFV etc), konstruktion av reportervirus, stamcellsodling, bioinformatik. Ditt arbete innefattar även sammanställning av analyserade data till manuskript.

Kompetenskrav

Den vi söker ska vara disputerad inom virologi och ha flerårig praktisk erfarenhet av virologiskt arbete. Du måste ha grundläggande kunskap och praktisk erfarenhet av att arbeta med olika infektionsmodeller av virus samt konstruktion av reportervirus. Erfarenhet av BLS3 arbete och arbete med SARS-CoV-2 är ett krav.

Kunskap i Excel, Word, Power Point, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator och Graphpad Prism är också en förutsättning för anställningen. Goda kunskaper i engelska i både tal och skrift.


Övriga önskvärda kvalifikationer

Ytterligare praktisk erfarenhet av avbildningstekniker, elektronmikroskopi, western blot, är till stor nytta för projektet.

Villkor

Vikariat (100 %) under föräldraledighet, 12 månader.

Ansökan

Ansökan görs elektroniskt via Varbi, sista ansökningsdag är 2020-10-26.

Övriga upplysningar

Vid frågor och ytterligare information, vänligen kontakta professor Magnus Evander, avdelningschef, virologi. E-post: magnus.evander@umu.se, tel: 070-800 7078

Välkommen med din ansökan!

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

Magnus Evander

070-800 7078

Diarienummer

AN 2.2.1-1316-20

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2020-10-26

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.