Information till medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 21 oktober 2020)

Hoppa direkt till innehållet
printicon

Förste forskningsingenjör

Institutionen för medicinsk kemi och biofysik

Ansök

senast

2020-10-30

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100 procent
  • Ort Umeå

Beskrivning

Institutionen för medicinsk kemi och biofysik söker en förste forskningsingenjör på heltid i 24 månader.

Projektet innebär strukturella studier av virusinfekterade celler och protein-membraninteraktioner medelst cellbiologi och kryo-elektrontomografi.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består av experimentellt arbete i cellkultur (inklusive arbete med humanpatogena virus), arbete med focussed ion beam för provpreparering, kryo-elektrontomografi och tredimensionell bildanalys.

Kvalifikationer

Doktorsexamen i strukturbiologi. Den sökande ska ha praktisk erfarenhet av cellkultur inklusive virusinfektioner, odling av celler på EM-grids, vitrifiering av prover för kryo-EM, provpreparering med ett focussed ion beam-mikroskop under kryoförhållanden, kryo-elektrontomografi av FIB-lameller samt bildbehandling för kryo-elektrontomografi inkluderande subtomogramsmedling.

Den sökande bör ha erfarenhet av att presentera sin forskning vid nationella och internationella konferenser, skriva vetenskapliga manuskript och bör vara villig att samarbeta både med internationella och lokala samarbetspartners, inklusive praktisk handledning av kollegor i experimentellt arbete.

För ytterligare upplysningar om projektet, kontakta forskningsledare Lars-Anders Carlson, lars-anders.carlson@umu.se.

Ansökan ska göras i rekryteringssystemet Varbi och vara inkommen senast 2020-10-30 med angivande av diarienummer AN 2.2.1-1277-20

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

Lars-Anders Carlson

090-786 50 00

Diarienummer

AN 2.2.1-1277-20

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2020-10-30

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.