Hoppa direkt till innehållet

Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 20 januari 2021)

printicon

Förste forskningsingenjör

Institutionen för fysiologisk botanik

Ansök

senast

2021-02-03

  • Typ av anställning Visstidsanställning 3-6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Första forskningsingenjör (6 månader) inom växtmolekylärbiologi och genetik
Umeå Plant Science Center (UPSC) är en av Europas starkaste forskningsmiljöer för växtgrundforskning (https://www.upsc.se). Vårt gemensamma mål är att förstå växternas anpassningsförmåga och acklimatisering till en föränderlig omvärld.

Institutionen för fysiologisk botanik (https://www.umu.se/institutionen-for-fysiologisk-botanik), som utgör en av parterna i UPSC, söker en första forskningsingenjör som kommer att arbeta med att studera cellulära aspekter av växters utvecklingsrespons på externa signaler som dagslängd och temperatur.

Anställningen är på heltid i 6 månader med start den 15 februari 2021 eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 2021-02-03. Välkommen med din ansökan!

Projektbeskrivning och arbetsuppgifter
Till skillnad från djur har växter potential att bilda nya organ under hela sitt liv. Denna kapacitet ger inte bara växter förmågan för fortsatt tillväxt utan ger dem också möjlighet att snabbt och flexibelt anpassa sig till förändringar i deras miljö, vilket resulterar i en hög grad av fenotypisk plasticitet. I detta projekt kommer du att undersöka cellulära aspekter av svar från växtmodellarten Arabidopsis thaliana. Du kommer att använda en kombination av genetisk, molekylärbiologi och cellbiologi för att övervaka celldelningsmönster och den resulterande riktade tillväxten av vävnadsvävnader såsom skott apikal meristem eller hypokotyl under utvecklingsfasövergångar som svar på förändringar vid omgivningstemperatur eller ljusförhållanden.

Kvalifikationer
Du har doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen i biologi, med inriktning på växtutveckling och/eller genetik. Du har goda erfarenheter av standardmässiga molekylärbiologiska metoder, växtgenetik och liknande. Erfarenhet inom immuncytokemi och konfokalmikroskopi och Micrographx-baserade analyser av växtcelltopologi krävs. Utmärkta kunskaper i muntlig och skriftlig engelska är ett krav, liksom god social förmåga och förmåga att tänka kreativt, samarbeta i grupp och ta egna initiativ.

Ansökan
Ansökan ska innehålla:

  • Personligt brev där en redogörelse för forskningsintresse och beskrivning av forskningserfarenhet ska ingå
  • CV med full publikationslista inklusive en länk till din doktorsavhandling
  • Kopior på doktorsexamensbevis och andra relevanta examensbevis
  • Kontaktinformation till två referenspersoner
  • Övriga handlingar som du vill åberopa

Ansökan ska vara skriven på engelska eller svenska. Ansökan görs genom vårt rekryteringssystem Varbi. Handlingar som skickas elektroniskt ska vara i formaten Word eller PDF. Sista ansökningsdag är 2021-02-03.

Kontakt
För mer information om anställningen, kontakta Prof. Markus Schmid
(markus. schmid@umu.se).

Institutionen för fysiologisk botanik är en del av Umeå Plant Science Centre med cirka 200 medarbetare som består av bland annat av 40 gruppledare och representerar för närvarande 48 olika nationaliteter (för mer information, se http://www.upsc.se eller http://www.plantphys.umu.se/english/). Vår huvudsakliga verksamhet är akademisk forskning och utbildning som innefattar områden som ekologi, biokemi, växtfysiologi samt genomik.

Tillträde

Snarast eller enligt överenskommelse

Kontaktperson

Professor Markus Schmid

090-7865884

Diarienummer

AN 2.2.1-41-21

Löneform

Fast månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-02-03

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.