Hoppa direkt till innehållet

Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 20 januari 2021)

printicon

Förste forskningsingenjör

Institutionen för medicinsk kemi och biofysik

Ansök

senast

2021-01-29

  • Typ av anställning Visstidsanställning längre än 6 månader
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Projektbeskrivning

Projektet innebär studier av G-quadruplex strukturer in vitro och in vivo för att förstå dess roll i canceruppkomst, samt att kunna utveckla läkemedel som binder till dessa strukturer för cancerterapi.

Anställningen är placerad vid Institutionen för medicinsk kemi och biofysik.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består av biokemiska och biofysikaliska experiment, samt cellstudier. Celler som kommer att användas är både från Schizosaccharomyces pombe och humana celler. Metoder som används är till exempel circular dichroism, Real-Time PCR, Chromatin immuno precipitation, primer extension assays, Surface Plasmon Resonance, cellodling, flödescytometri och fluorescens och konfokal mikroskopi.

Handledning av grundutbildningsstudenter ingår också i arbetsuppgifterna samt att sammanställa data, skriva forskningsartiklar och forskningsansökningar.

Kvalifikationer

Sökande ska ha doktorsexamen i molekylärbiologi, biokemi eller liknande disciplin, samt utfört en produktiv postdoktoral utbildning. Dessutom ska den sökande ha praktisk erfarenhet av att skriva forskningsartiklar och forskningsansökningar. Vidare krävs att den sökande har praktisk erfarenhet av circular dichroism, Real-Time PCR, Chromatin immunoprecipitation, primer extension assays, Surface Plasmon Resonance, cellodling, flödescytometri och fluorescens- och konfokalmikroskopi. Den sökande ska även ha erfarenhet och vara kunnig inom G-quadruplex fältet. Kandidaten ska ha uppvisat starka relevanta forskningsresultat inom detta fält. Dessa skall vara dokumenterade av första författarskap i vetenskapliga publikationer.

Den sökande ska vara flytande i tal och skrift på engelska. Den sökande ska ha praktisk erfarenhet av handledning av studenter.

Postdoktorala studier på annat universitet än där sökande har disputerat ifrån är meriterande.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför du söker anställningen, CV, publikationslista, kopia av examensbevis samt eventuella andra relevanta intyg och betyg.

Ansökan ska vara inkommen via vårt e-rekryteringssystem Varbi senast 2021-01-29.

Villkor

Anställningen är på heltid samt tidsbegränsad på 9 månader. Tillträde 2021-04-01 eller efter överenskommelse.

Mer information

För mer information, kontakta nasim.sabouri@umu.se. 

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

Nasim Sabouri

0725662505

Diarienummer

AN 2.2.1-8-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-01-29

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.