Hoppa direkt till innehållet

Information till studenter och medarbetare med anledning av covid-19 (Uppdaterad: 31 mars 2021)

printicon

Förste forskningsingenjör

Institutionen för medicinsk kemi och biofysik

Ansök

senast

2021-04-23

  • Typ av anställning Tillsvidareanställning
  • Omfattning 100%
  • Ort Umeå

Projektbeskrivning

Vår forskargrupp studerar de strukturella och molekylära mekanismerna hos DNA polymeras epsilon från jäst. Det övergripande målet med vårt arbete är att erhålla en ökad kunskap om hur det eukaryota genomet är duplicerat under DNA replikationen. Det finns en tydlig cancerrelevans eftersom det nyligen fastställdes att mutationer i exonukleas-domänen hos Pol epsilon ger en predisposition för kolorektalcancer. Anställningen är placerad vid Institutionen för medicinsk kemi och biofysik.

Arbetsuppgifter

Projektet kommer att involvera molekylärbiologiska, biokemiska och strukturbiologiska tekniker, så som kloning, uttryck och rening av proteiner, samt till stor del röntgenkristallografi och Cryo-EM. Röntgenkristallografi och cryo-EM är de viktigaste metoderna i detta projekt som har som mål att på atomär nivå beskriva hur DNA polymeras epsilon bygger DNA.

Kvalifikationer

För behörighet krävs avlagd doktorsexamen eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen inom biokemi eller strukturbiologi. Den sökande ska ha praktisk erfarenhet av proteinrening, röntgenkristallografi samt cryo-EM. Den sökande ska uppvisa dokumenterad erfarenhet av att bestämma strukturer av ett DNA polymeras, bundet till DNA och med en dNTP i den aktiva ytan. Erfarenhet att arbeta med Family B Polymeraser är starkt meriterande. Den sökande måste behärska engelska både muntligt och skriftligt samt trivas med att arbeta självständigt, vara noggrann och motiverad.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför du söker anställningen, CV, publikationslista, kopia av examensbevis samt eventuella andra relevanta intyg och betyg.

Ansökan ska vara inkommen via vårt e-rekryteringssystem Varbi senast 2021-04-23.

Villkor

Anställningen är på heltid och tillsvidare. Tillträde 2021-07-01 eller efter överenskommelse.

Information

För mer information, kontakta erik.tm.johansson@umu.se. 

Tillträde

Enligt överenskommelse

Kontaktperson

Erik Johansson

090-786 66 38

Diarienummer

AN 2.2.1-127-21

Löneform

Månadslön

Fackliga kontakter

SACO

090-786 53 65

SEKO

090-786 52 96

ST

090-786 54 31

Ansök

senast

2021-04-23

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.